چهارشنبه 17 بهمن 1403   14:20:21
نام ارسال کننده :
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :
موضوع ایمیل :
کد تصویری :
اخبار
چهارشنبه، 26 دي 1403 | 08:59:48

اگر از لیست سیاه FATF خارج شویم، خسارت‌های کمتری متحمل می‌شویم

وزیر امور خارجه گفت که اگر از لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف خارج شویم، خسارت‌های کمتری متحمل می‌شویم و این بحث کاملاً فنی است و نباید آن‌را دوقطبی کرد

دکتر عباس عراقچی در گفت‌وگوی ویژه خبری درباره پیوستن به کنوانسیون‌های پالرمو و سی‌اف‌تی و پیش‌بینی از جمع‌بندی مجمع تشخیص مصلحت نظام در این خصوص گفت: این بحث کاملاً فنی و کارشناسی است و دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد مبنی بر اینکه پیوستن ما به اف‌ای‌تی‌اف منافعی را برای ما خواهد داشت و یا اینکه خسارت‌های را در پی خواهد داشت.

او گفت: بهتر است اجازه دهیم مجمع تشخیص مصلح نظام در یک فضای آرام و از موضع فنی و کارشناسی آن‌را بررسی کند و به هر نتیجه‌ای رسید، تابع باشیم. مهم این است که فضا را دوقطبی نکنیم. یکی از آفات سیاست خارجی این است که موضوعات جناحی شود و قطب‌بندی درباره آن‌ها صورت بگیرد.

وزیر خارجه ایران تصریح کرد: بحث کاملاً فنی است. اینکه مقام معظم رهبری هم فرمودند که در مجمع تشخیص بحث فنی و کارشناسی صورت بگیرد دقیقاً نشان می‌دهد مسیر صحیح همین است. اجازه دهیم مجمع تشخیص مصلحت، مصلحت را تشخیص دهد.

دیپلمات‌عالی‌رتبه ایران در ادامه گفت: طبیعی است که دولت با توجه به اصراری که درباره بررسی مجدد اف‌ای‌تی‌اف دارد، مصلحت را در این می‌بیند و نظرات خود را مجمع تشخیص مطرح می‌کند. نمایندگان دولت در جلسات حضور خواهند داشت. اینکه مجمع چه تصمیمی خواهند گرفت، به خودشان مربوط است و باید اجازه داد در آرامش این تصمیم گرفته شود.

او در پاسخ به این سؤال که آیا با پیوستن ایران به اف‌ای‌تی‌اف، از لیست سیاه آن خارج می‌شویم یا خیر گفت: بحث پیوستن در اینجا مطرح نیست، رعایت استانداردها و اصولی است که اف‌ای‌تی‌اف مقرر کرده و کشورهایی که این استانداردها را رعایت نکنند در لیست‌های مختلف آن قرار می‌گیرند و آنچه به‌عنوان لیست سیاه شناخته می‌شود در اصل لیست سیاه نیست بلکه لیستی است که کشورهایی دیگر را از انجام همکاری مالی و بانکی با این کشورها منع می‌کند.

عراقچی تصریح کرد: اینکه ما این کارها را انجام بدهیم و از لیست خارج شویم، طبیعتاً در داخل اف‌ای‌تی‌اف سازوکارهایی وجود دارد که در آنجا باید تصمیم‌گیری شود. اینکه آیا بر فرض از لیست خارج شویم، تأثیر فوق‌العاده‌ای را در روابط اقتصادی ما خواهد گذاشت، این هم تضمین‌شده نیست.

وزیر خارجه ایران گفت که آنچه از نظر موافقان پیوستن به اف‌ای‌تی‌اف محرز است، این است که رعایت این استانداردها و خروج از لیست، حداقل خسارت‌های ما را کمتر می‌کند چراکه ما به‌دلیل بحث‌های تحریم و بسیاری از بحث‌های دیگر مشکلاتی در حوزه اقتصادی داریم.

وی تأکید کرد: اف‌ای‌تی‌اف حلال همه مشکلات ما نیست، حلال بخشی از مشکلات است. زمانی هم که در برجام، تحریم‌ها برداشته شد، آن‌موقع متوجه شدیم مانع دیگری به اسم اف‌ای‌تی‌اف وجود دارد. تلاش‌ها به آن سمت رفت که آن مانع را هم برطرف کنیم. الان تحریم‌ها دوباره بازگشته است. دولت معتقد است اگر از لیست سیاه اف‌ای‌تی‌اف خارج شویم، خسارت‌های کمتری متحمل می‌شویم و بعضی از راه‌ها برای تعاملات بانکی باز می‌شود.


 
کلمات کلیدی : لیست سیاه FATFکنوانسیون پالرموخروج از لیستمخالفان FATFوزیر امور خارجهعباس عراقچی
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ