|
پنجشنبه 26 مهر 1403
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC)
❇️ تاریخچه
برنامه بینالمللی کنترل مواد مخدر سازمان ملل متحد (UNDCP) و بخش پیشگیری از جرم و عدالت کیفری در سال 1997 ادغام شدند و دفتر کنترل مواد مخدر و پیشگیری از جرم را تشکیل دادند. این دفتر در سال 2002 به دفتر مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) تغییر نام داد.
تمرکز آژانس بر قاچاق و سوءاستفاده از مواد مخدر غیرقانونی، پیشگیری از جرم و عدالت کیفری، تروریسم بینالمللی و فساد سیاسی است و عضو گروه توسعه پایدار سازمان ملل متحد است و دبیرخانه هیئت بینالمللی کنترل مواد مخدر (INCB) را تشکیل میدهد.
تقریباً ۹۰ درصد بودجه این دفتر از کمکهای داوطلبانه، عمدتاً از سوی دولتها تأمین میشود.
❇️ ساختار سازمانی UNODC
UNODC عضو مؤثر شبکه پیشگیری از جرم و عدالت کیفری سازمان ملل متحد (PNI) است که هدف آن تقویت همکاری بینالمللی در زمینههای پیشگیری از جرم و عدالت کیفری است و «تبادل اطلاعات، تحقیق، آموزش اختصاصی و آموزش عمومی» را تسهیل میکند.
کمیسیون مواد مخدر (CND) و کمیسیون پیشگیری از جرم و عدالت کیفری (CCPCJ) نهادهای سیاستگذاری در سیستم سازمان ملل هستند و اقدامات بینالمللی علیه مواد مخدر و جرم را هدایت میکنند. این دو مرجع، کمیسیونهای شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد (ECOSOC) و هیئتهای حاکمه دفتر سازمان ملل متحد در امور مواد مخدر و جرم (UNODC) هستند. قطعنامهها و تصمیمات آنها راهنمایی در زمینههای مربوطه به کشورهای عضو و UNODC ارائه میکند.
هر دو کمیسیون یک گروه کاری بیندولتی (FINGOV) را موظف کردهاند تا چگونگی بهبود ساختار حکومتی و وضعیت مالی دفتر مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل را بررسی کنند.
دفتر مرکزی مبارزه با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در شهر وین پایتخت اتریش مستقر است و دو دفتر ارتباط در بروکسل و شهر نیویورک دارد.
دبیرکل سازمان ملل متحد مدیر اجرایی آژانس را منصوب میکند.
خدمات فنی و اساسی به کمیسیونها توسط دبیرخانه دفتر مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد به هیئتهای حاکم ارائه میشود که همچنین نقطه تماس اصلی کشورهای عضو در مورد کار کمیسیونها است.
❇️ اهداف و کارکردهای UNODC
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد برای کمک به سازمان ملل متحد در رسیدگی بهتر به یک پاسخ هماهنگ و جامع به مسائل مرتبط با قاچاق و سوءمصرف از مواد مخدر، پیشگیری از جرم و عدالت کیفری، تروریسم بینالمللی و فساد سیاسی ایجاد شد.
این اهداف از طریق سه کارکرد اصلی دنبال میشوند:
1- تحقیق؛
2- راهنمایی و حمایت از دولتها در تصویب و اجرای کنوانسیونها، معاهدات و پروتکلهای مرتبط با جرایم، مواد مخدر، تروریسم و فساد؛
3- کمکهای فنی و مالی.
هدف این دفتر در بلندمدت تجهیز بهتر دولتها برای رسیدگی به موضوعات مرتبط با مواد مخدر، جنایت، تروریسم و فساد، به حداکثر رساندن دانش در مورد این موضوعات در میان نهادها و سازمانهای دولتی همچنین افزایش آگاهی افکار عمومی از موضوعات مذکور در سطح جهانی، ملی و جامعه است.
موضوعات اصلی که UNODC با آنها سروکار دارد، عبارتاند از: مبارزه با فساد، عدالت کیفری، اصلاح زندان و پیشگیری از جرم، پیشگیری از مواد مخدر و درمان و مراقبت معتادان، اچآیوی و ایدز، قاچاق انسان، پولشویی، جرایم سازمانیافته، دزدی دریایی و پیشگیری از تروریسم.
❇️ پنج حوزه اصلی فعالیت UNODC
1- مقابله با تروریسم:
-با کمک به کشورهای عضو در اجرای 19 سند حقوقی بینالمللی علیه تروریسم و تقویت سیاست ها و پاسخ های قانونی خود؛
- کمک به کشورها برای همکاری با یکدیگر برای اجرای اقدامات پیشگیری از تروریسم؛
-کمک به ایجاد ظرفیت سیستمهای عدالت کیفری ملی برای پیشگیری و مقابله مؤثر با تروریسم از طریق پروژههای میدانی؛
-تقویت اجرای عدالت اطفال، مدیریت مؤثر زندان و توانبخشی و ادغام مجدد اجتماعی زندانیان برای جلوگیری از تروریسم.
2- تقویت ظرفیتهای کشورهای عضو برای مقابله با تهدیدات جرایم سازمانیافته فراملی:
-با کمک به کشورهای عضو در تصویب و اجرای کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه جرایم سازمانیافته فراملی و پروتکلهای آن؛
-ترویج سیاستهای مبتنی بر شواهد برای مقابله با جرایم سازمانیافته فراملی و انتشار شیوههای خوب؛
- جمعآوری و انتشار دادهها، تفکیک شده بر اساس جنسیت، برای تجزیهوتحلیل سیاست؛
-کمک به مبارزه با قاچاق مواد مخدر، سلاح، کالاهای تقلبی، اموال فرهنگی، انسان، حیاتوحش و سایر منابع طبیعی از طریق پروژهها و برنامههای میدانی؛
- پرداختن به اشکال جدید و نوظهور جرم، مانند جرایم سایبری؛
-افزایش آگاهی برای قربانیان قاچاق انسان و تأثیر آن بر جامعه از طریق کمپین قلب آبی.
3- مقابله با فساد و اثرات فاجعهبار آن بر جوامع:
- با کمک به کشورهای عضو در تصویب و اجرای کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه فساد و توسعه قوانین داخلی برای پیشگیری و مقابله با فساد؛
- کمک به جرمانگاری فساد؛
- افزایش همکاری بینالمللی در زمینه استرداد و کمکهای حقوقی متقابل؛
- کمک به دولتها برای بازیابی داراییهای دزدیده شده توسط مقامات فاسد؛
- ترویج حکمرانی خوب، یکپارچگی و شفافیت؛
- افزایش ظرفیت دولتها در مبارزه با فساد از طریق پروژههای همکاری فنی.
4- تقویت پیشگیری از جرم و ایجاد سیستمهای عدالت کیفری مؤثر:
- با تقویت حاکمیت قانون و اجرای حقوق بشر از طریق اجرای استانداردها و هنجارهای سازمان ملل در پیشگیری از جرم و عدالت کیفری؛
- حمایت از استانداردهای سازمان ملل برای ترویج راهبردهای جامع پیشگیری از جرم و سیستمهای عدالت کیفری مؤثر، عادلانه و انسانی با تمرکز بر چالشهای خاص مانند خشونت علیه زنان و کودکان؛
- کمک به اصلاح ساختارهای عدالت کیفری و زندانها از طریق همکاریهای فنی - میدانی؛
- ارائه دادههای تفکیک شده بر اساس جنسیت و تجزیهوتحلیل در مورد دستههای کلیدی جرایم خشونتآمیز، مانند قتل.
5- حمایت از کشورهای عضو در اجرای یک رویکرد متوازن، جامع و مبتنی بر شواهد برای مشکل جهانی مواد مخدر که هم به عرضه و هم تقاضا میپردازد:
- با کمک به کشورهای عضو در اجرای سه معاهده اصلی بینالمللی کنترل مواد مخدر و توسعه سیاستهای منطبق با آنها؛
- اجرای راهبردهای پیشگیری از مصرف مواد مخدر با کشورهای عضو؛
- حمایت از درمان، حمایت و توانبخشی اعتیاد به مواد مخدر؛
- تضمین دسترسی به مواد کنترل شده برای اهداف پزشکی؛
- کمک به کشاورزان مواد مخدر غیرقانونی برای ایجاد معیشت جایگزین پایدار؛
- تجزیهوتحلیل و گزارش دادهها در مورد روندهای قاچاق مواد مخدر، از جمله دستگیری، توقیف، قیمت و خلوص مواد مخدر غیرقانونی، برای افزایش دانش و ترویج برنامهریزی مبتنی بر شواهد.
❇️ زیربنای فعالیتهای عملیاتی UNODC
کنوانسیونهای ملل متحد و پروتکلهای مرتبط با آنها زیربنای تمامی فعالیتهای عملیاتی UNODC است.
1-کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه جرایم سازمانیافته فراملی:
این کنوانسیون یک سند قانونی الزامآور است که در 29 سپتامبر 2003 لازم الاجرا شد و از طریق آن کشورهای عضو، متعهد به اتخاذ یک سری اقدامات علیه جرایم سازمانیافته فراملی شدند. کشورهایی که این کنوانسیون را تصویب میکنند، وظیفه مبارزه با جرایم داخلی، اتخاذ چهارچوب های جدید و گسترده برای کمک های حقوقی متقابل، استرداد مجرمان، همکاری در اجرای قانون و کمک های فنی و آموزش را دارند.
این کنوانسیون با سه پروتکل مختلف تکمیل میشود:
-پروتکل پیشگیری، سرکوب و مجازات قاچاق انسان بهویژه زنان و کودکان؛
-پروتکل مبارزه با قاچاق مهاجران از طریق زمین، دریا و هوا؛
-پروتکل علیه ساخت و قاچاق غیرقانونی سلاح گرم، قطعات و اجزاء و مهمات آن.
2-کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه فساد:
مجمععمومی در قطعنامهای، تدوین یک سند حقوقی بینالمللی مؤثر علیه فساد، مستقل از کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه جرایم سازمانیافته فراملی را به رسمیت شناخت. این کنوانسیون در 31 اکتبر 2003 توسط مجمع عمومی به تصویب رسید و در همان سال، سازمان ملل متحد تشکیل کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه فساد (UNCAC) را تصویب کرد.
این کنوانسیون در دسامبر 2005 لازم الاجرا شد و 164 کشور آن را تصویب کردند.
UNCAC یک ابزار قانونی الزامآور و شاید تنها ابزار جهانی الزامآور قانونی ضدفساد است. نکته برجسته UNCAC گنجاندن یک فصل خاص در مورد بازیابی دارایی با هدف بازگرداندن داراییها به صاحبان قانونی آنها از جمله کشورهایی که به طور غیرقانونی از آنها گرفته شده، است.
UNODC بهعنوان دبیرخانه کنفرانس کشورهای عضو UNCAC عمل میکند و بهعنوان متولی UNCAC، همچنین یکی از مبتکران اصلی تأسیس آکادمی بینالمللی مبارزه با فساد (IACA) است که وظیفه اصلی آن، تسهیل اجرای مؤثرتر UNCAC است.
3-کنگره سازمان ملل متحد در زمینه پیشگیری از جرم و عدالت کیفری:
کنگره سازمان ملل متحد در زمینه پیشگیری از جرم و عدالت کیفری بزرگترین و متنوعترین گردهمایی جهان متشکل از سیاستگذاران، شاغلان، دانشگاهیان، سازمانهای بیندولتی و جامعه مدنی در زمینه پیشگیری از جرم و عدالت کیفری است.
این کنگره به همت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد از سال 1955 هر پنج سال یکبار در نقاط مختلف جهان برگزار میشود و به طیف وسیعی از موضوعات می پردازد و تأثیر قابل توجهی در زمینه پیشگیری از جرم و عدالت کیفری داشته و بر سیاست ها و رویه های حرفه ای ملی و بینالمللی تأثیرگذار بوده است.
کنگرهها، انجمنی هستند برای (الف) تبادل نظر بین دولتها، سازمانهای بیندولتی و غیردولتی و کارشناسان حرفهها و رشتههای مختلف، (ب) تبادل تجربیات در تحقیق، قانون و توسعه سیاست و (ج) شناسایی روندها و مسائل در حال ظهور در پیشگیری از جرم و عدالت کیفری.
❇️ نقش UNODC در مقابله با تأمین مالی تروریسم
مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) یک تلاش بسیار پیچیده است که بازیگران مختلفی را درگیر میکند. دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد از کشورهای عضو با طیف وسیعی از پاسخها، از قوانین و سیاستهای بینالمللی گرفته تا پاسخهای عملیاتی حمایت میکند. حمایت حقوقی این دفتر اساساً بر اساس کنوانسیون بینالمللی برای سرکوب تأمین مالی تروریسم (1999) است.
این دفتر همچنین ظرفیت مقامات قضایی کیفری و اجرای قانون را برای تحقیق، تعقیب و قضاوت در مورد تأمین مالی تروریسم توسعه میدهد و این کار را از طریق ارائه آموزشهای تخصصی در مورد فنون ویژه تحقیق، مسدود کردن، ضبط و مصادره دارایی تروریستها و تقویت همکاریهای منطقهای و بینالمللی برای مقابله با تأمین مالی تروریسم انجام میدهد. کشورهای مورد حمایت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل به بیش از 140 کشور میرسد.
UNODC روی چهارچوب قانونی برای مقابله با تأمین مالی تروریسم مانند، ترویج تصویب اسناد حقوقی جهانی مربوط به کنوانسیون بینالمللی سرکوب تأمین مالی تروریسم و اجرای استانداردهای بینالمللی کار میکند.
این دفتر، رئیس کارگروه عدالت کیفری و پاسخهای حقوقی و مقابله با تأمین مالی تروریسم و رئیس مشترک کارگروه بسیج منابع، نظارت و ارزیابی (RMME) و کارگروه مدیریت مرزی و اجرای قانون است.
❇️ برنامه جهانی پیشگیری و مقابله با تروریسم (2027 - 2022)
برنامه جهانی پیشگیری و مقابله با تروریسم (2027-2022) دفتر مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (UNODC) در ادامه برنامه موفق جهانی این دفتر برای تقویت رژیم قانونی علیه تروریسم(2022-2003) تدوین شد.
توسعه برنامه جهانی جدید بر اساس توصیههای ارزیابی مستقل نهایی برنامه قبلی (که در سال 2021 انجام شد) همچنین نظرات بیش از 70 کشور عضو، نهادهای سازمان ملل، سازمانهای جامعه مدنی و منطقهای، مؤسسات دانشگاهی و نهادهای بخش خصوصی تنظیم شده است.
این برنامه از کشورهای عضو برای پیشگیری و مقابله با تروریسم از طریق راهبردها، سیاستها و ابزارهای قانونی فراگیر با تمرکز بر ایمنی و حفاظت از مردم با مشارکت فعال و برابر زنان و دختران و جوانان در پیشگیری و مقابله با تروریسم، حمایت میکند.
این برنامه بر اساس دستورات اصلی UNODC مربوط به اسناد حقوقی بینالمللی علیه تروریسم، پیشگیری از جرم و عدالت کیفری سه نتیجه را دنبال میکند:
الف) افزایش پایبندی کشورهای عضو به چهارچوب حقوقی بینالمللی علیه تروریسم و اجرای آن:
پایبندی به اسناد حقوقی بینالمللی علیه تروریسم و قانون ملی مبارزه با تروریسم.
ب) افزایش توسعه و اجرای اقدامات پیشگیری از تروریسم که مبتنی بر مشارکت، پاسخگوی جنسیتی و توانمندسازی جوانان است:
تحقیق و تحلیل، سیاستها و راهبردهای مبتنی بر شواهد، آموزش و افزایش آگاهی در رابطه با صلح و پیشگیری از تروریسم، مقاومت در برابر روایتهای افراطی آنلاین، پلتفرمها و شبکههای اجتماعی فراگیر تحت رهبری جوانان و رویکردهای مشارکتی.
ج) افزایش اثربخشی نهادهای عدالت کیفری برای رسیدگی به مسائل مربوط به پیشگیری و مقابله با تروریسم:
اقدامات ضدتروریسم مطابق با حقوق بشر، ابزارهایی برای بهبود سیاست و عمل، مدیریت پرونده، اقداماتی برای رسیدگی به پیوند بین تروریسم و جنایات سازمانیافته، مقابله با تأمین مالی تروریسم، همکاری بینالمللی، دسترسی به عدالت، کمک حقوقی و نمایندگی و اصلاحات در زندان.
❇️ ارتباط با دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل (OCT)
UNODC و دفتر مبارزه با تروریسم سازمان ملل متحد در مورد طیف وسیعی از ابتکارات سیاستی و اجرای برنامه، همکاری و هماهنگی نزدیک دارند. دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در تعدادی از برنامههای سازمان ملل متحد که توسط OCT هماهنگ شده است، مشارکت دارد، از جمله برنامه سازمان ملل برای مقابله با تروریسم.
درحالیکه OCT به طور گسترده در زمینه مبارزه با تروریسم کمکهای فنی ارائه میکند،UNODCبه طور خاص بر چهارچوب حقوقی بینالمللی علیه تروریسم، پیشگیری از جرم و پاسخ عدالت کیفری به تروریسم تمرکز دارد. برای تقویت همکاری و به حداکثر رساندن وظایف مربوطه و مزایای نسبی، این دو مجموعه با تدوین یک برنامه اقدام مشترک در دسامبر 2020 موافقت کردند.
❇️ارتباط با اداره اجرایی کمیته مبارزه با تروریسم سازمان ملل (CTED)
مدیریت اجرایی کمیته مبارزه با تروریسم ارزیابی هایی را برای بررسی انطباق کشورهای عضو با قطعنامه های شورای امنیت که به تروریسم می پردازد، انجام میدهد.
UNODC اغلب در این ارزیابیها شرکت میکند و تخصص خود را ارائه میدهد. به نوبه خود، ارزیابیهای CTED مبنایی برای شناسایی نیازهای ملی کمکهای فنی و متعاقباً توسعه و اجرای طرحهای کمک فنی فراهم میکند.
❇️ UNODC و پولشویی
UNOCDاز طریق برنامه جهانی علیه پولشویی، کشورها را تشویق میکند:
1- سیاستهایی را برای مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم توسعه دهند؛
2- مشکلات و واکنشهای مرتبط را نظارت و تجزیهوتحلیل کنند؛
3- آگاهی عمومی را در مورد پولشویی و تأمین مالی تروریسم افزایش دهند.
❇️ برنامه جهانی علیه پولشویی
برنامه جهانی "علیه پولشویی، عواید ناشی از جرم و تأمین مالی تروریسم(GPML) "کمکهایی عمیقی به کشورها برای ایجاد و تقویت ظرفیت مبارزه با پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم (AML/CFT) ارائه میکند.
GPML موظف است به کشورهای عضو - از طریق مقامات قضایی، مالی و ضابطان - کمک کند تا چهارچوبهای قانونی و نظارتی داخلی مؤثر و جامع مبارزه با پولشویی همچنین زیرساختهای سازمانی و مهارتهای شغلی موردنیاز برای اجرای آنها را توسعه دهند.
برنامه جهانی علیه پولشویی متعهد به ارتقای هماهنگی ملی و همکاری منطقهای و بینالمللی در مورد مسائل مربوط به پولشویی و تأمین مالی تروریسم است.
مجمععمومی سازمان ملل متحد، اخیراً در قطعنامههای خود این مجموعه را به ارائه کمکهای فنی به کشورهای عضو برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم مطابق با اسناد سازمان ملل متحد و استانداردهای پذیرفته شده بینالمللی، توصیههای نهادهای بیندولتی مربوطه از جمله گروه ویژه اقدام مالی درباره پولشویی و ابتکارات سازمانهای منطقهای، بینمنطقهای و چندجانبه علیه پولشویی، موظف کرده است.
برنامه جهانی مبارزه با پولشویی، آموزش و کمکهای فنی را به مقامات قانونی، مالی و مجری قانون برای کمک به توسعه زیرساختهای مقابله با پولشویی ارائه میدهد.
GPML اساساً وظایف خود را از طریق کمکهای فنی و ظرفیتسازی بنابهدرخواست کشورهای عضو انجام میدهد. این شامل ارائه انواع آموزش و ابزار برای ارائه کمکهای حقوقی، سیاستی، سازمانی و عملیاتی است.
این مجموعه خدمات و ابزارهای تخصصی را برای کمک به کشورهای عضو ارائه میکند تا با حذف سود حاصل از فعالیتهای غیرقانونی و ارائه بازدارندههای مالی و قانونی برای ارتکاب آنها، علیه جرم و جنایت اقدام کنند. کارگاهها و ابزارها به کشورهای عضو کمک میکنند تا از تأمین مالی تروریسم و پولشویی جلوگیری و با آن مبارزه کنند.
همچنین به دولتها در تدوین و معرفی قوانین علیه پولشویی و تأمین مالی تروریسم و ایجاد واحدهای اطلاعات مالی کمک میکند.
❇️ دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل در ایران
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در ایران در ژوئيه 2004 مطابق با فروردین 1999 در پی امضای یادداشت تفاهم بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد تأسیس شد.
اولین برنامه راهبردی2005-2010 دفتر با هدف مساعدت فنی به کشور ایران در زمینه کاهش عرضه و تقاضای مواد و حاکمیت قانون، در سال 2005 تدوین و ابلاغ شد.
بـرنـامه مساعدت فنی در زمينه مواد مخدر و جرم، شامل سه بخش بود:
(1) کاهش عرضه مواد - كمك به دولت در زمینه کاهش قاچاق به داخل، خارج و یا از طریق ایران؛
(2) کاهش تقاضای مواد - همکاری و توسعه اقدامات پیشگیرانه، درمان و بازتوانی در زمینه سوء مصرف و ایدز؛
(3) حاکمیت قانون -ارتقاي حاکمیت قانون از طریق تقویت اقدامات پیشگیرانه از جرم و ایجاد معاضدت قضایی.
بخش عدالت کیفری و پیشگیری از جرم دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، تعدادی کارگاه، سمینار و سفرهای تحقیقاتی و آموزشی را در زمینه جرایم سازمانیافته، پولشویی و معاضدت قضایی ترتیب داده است.
علاوه بر این امکان حضور در کنفرانسها و نشستهای بینالمللی را با هدف مشخص نمودن عرصههای جدید مورد نظر که مستقیماً با جرایم سازمانیافته فراملی، پولشویی و معاضدت قضایی در ارتباط است، تسهیل مینماید.
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد، در روند تأسیس واحد اطلاعات مالی مساعدت فنی نموده و امکان مبارزه با پولشویی و حمایت مالی تروریسم را فراهم کرده است.
سند برنامه مشارکت کشوری دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد (2019-2015) در سال 2015 تدوین شد و حاوی دامنه راهبردی فعالیت ها، همکاری و شراکت دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جمهوری اسلامی ایران بود و تا پایان سال 2022 تمدید شد.
این برنامه کشوری، از 4 زیر برنامه تشکیل شده بود:
زیربرنامه 1: ﻣﺪﯾﺮﯾﺖ ﻣﺮزها و قاچاق، بهمنظور تقویت ظرفیتهای متقابل؛
زیربرنامه 2: ﺟﺮم، ﻓﺴﺎد و ﻋﺪاﻟﺖ کیفری؛
زیربرنامه 3: پیشگیری، درﻣﺎن و توانبخشی ﻣﺼﺮف ﻣﻮاد ﻣﺨﺪر و ﻣﺮاﻗﺒﺖ از ایدز؛
زیربرنامه 4: معیشتهای جایگزین و ﺗﻮسعه پایدار.
آخرین برنامه مشارکت کشوری UNODC در جمهوری اسلامی ایران (2026-2023 ) چهارچوب راهبرد جامع مشارکت فنی، کمک مالی و همکاری برای حمایت از سیاست ها، اقدامات و تلاش های سازمان ملل را مشخص میکند.
این برنامه در زمینه پیشگیری و مبارزه با مواد مخدر، جرم و جنایت و فساد، کمکهای فنی پایدار و با کیفیت را به مقامات، سازمانهای غیردولتی (NGO)، سازمانهای جامعه مدنی (CSOs) و دانشگاههای ایران ارائه میکند.
این برنامه ضمن در نظر گرفتن دستاوردهای گذشته تحت برنامه مشارکت کشوری قبلی (2022-2015) و اهمیت حفظ نتایج بهدستآمده در این دوره، از پاسخهای ملی به چالشهای مبرم مواد مخدر و جرم و جنایت در کشور حمایت و آنها را تقویت خواهد کرد.
تارنمای دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد:
https://www.unodc.org
مواد مخدر, پولشویی, تامین مالی تروریسم, پولشویی سازمان ملل
|