شنبه 6 اردیبهشت 1404   13:56:52
نام ارسال کننده :
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :
موضوع ایمیل :
کد تصویری :
اخبار عمومی
پنجشنبه، 28 فروردين 1404 | 11:59:33

كنترل داخلي در مبارزه با پولشويي براي شركت‌ها

مجمع تشخيص مصلحت نظام در آستانه تصميم مهمي در خصوص تعيين تكليف لوايح مقابله با پولشويي قرار دارد؛ بنابراين مهم است كه افكار عمومي بدانند عدم تصويب اين لوايح چه خطراتي را ممكن است براي اقتصاد ايران داشته باشد. 

پولشويي يك تهديد جدي براي اقتصاد جهاني محسوب مي‌شود كه به مجرمين اقتصادي و سازمان‌هاي جنايي امكان مي‌دهد منابع مالي غيرقانوني خود را تطهير كرده و در سيستم مالي رسمي وارد كنند. شركت‌ها، به‌ويژه موسسات مالي و سازمان‌هاي در معرض ريسك، بايد از طريق ايجاد يك سيستم كنترل داخلي كارآمد، از وقوع اين تخلفات جلوگيري كنند. 

كنترل داخلي در مبارزه با پولشويي شامل سياست‌ها، فرآيندها و رويه‌هايي است كه به شناسايي و كاهش ريسك‌هاي مرتبط با تخلفات مالي كمك مي‌كند. عدم رعايت اين استانداردها مي‌تواند به از دست رفتن اعتماد مشتريان، كاهش ارزش برند، تحريم‌هاي قانوني و حتي از دست دادن سهم بازار منجر شود. در اين يادداشت، بر نقش كنترل داخلي در فرآيندهاي مبارزه با پولشويي (AML) تمركز شده و راهكارهايي براي پياده‌سازي آن در شركت‌ها ارايه مي‌شود.

اهميت كنترل داخلي در مبارزه با پولشويي: 
كنترل داخلي به شركت‌ها كمك مي‌كند تا: اول) از سوءاستفاده مجرمان از خدمات مالي جلوگيري كنند.دوم) ريسك‌هاي قانوني، مالي و اعتباري مرتبط با پولشويي را كاهش دهند.سوم) از جريمه‌ها و تحريم‌هاي قانوني در امان بمانند.چهارم) اعتماد سهامداران، مشتريان و نهادهاي نظارتي را حفظ كنند.پنجم) از آسيب‌هاي اعتباري جلوگيري كرده و وجهه شركت را در بازار حفظ كنند.ششم) پيامدهاي عدم اجراي صحيح كنترل داخلي AML.

شركت‌هايي كه كنترل داخلي موثري در زمينه AML ندارند، با تهديدات جدي مواجه مي‌شوند:
- آسيب به اعتبار و شهرت شركت: شهرت و اعتبار يكي از مهم‌ترين دارايي‌هاي هر كسب‌وكار است. در صورتي كه يك شركت درگير پرونده‌هاي پولشويي شود، اين امر مي‌تواند منجر به از دست رفتن اعتماد عمومي و كاهش ارزش برند شود. مشتريان و شركاي تجاري معمولا از همكاري با شركت‌هايي كه درگير تخلفات مالي هستند، اجتناب مي‌كنند. 

- جريمه‌ها و تحريم‌هاي قانوني: نهادهاي نظارتي معمولا قوانين سخت‌گيرانه‌اي در زمينه مبارزه با پولشويي اعمال مي‌كنند. شركت‌هايي كه اين مقررات را رعايت نكنند، ممكن است با جريمه‌هاي مالي سنگين و حتي محدوديت‌هاي قانوني مواجه شوند كه مي‌تواند فعاليت آنها را به‌ شدت مختل كند.

- از دست دادن بازار و مشتريان: اگر مشتريان احساس كنند كه يك شركت در برابر تخلفات مالي آسيب‌پذير است يا ممكن است درگير فساد و پولشويي باشد، احتمال دارد كه به سمت رقبا متمايل شوند. اين امر به كاهش فروش، از دست دادن بازار و حتي ورشكستگي در موارد شديد منجر خواهد شد. 

- مشكلات تامين مالي و سرمايه‌گذاري: شركت‌هايي كه به دليل ضعف در كنترل‌هاي AML با ريسك بالا شناخته شوند، ممكن است در جذب سرمايه و تامين مالي با مشكل مواجه شوند. بانك‌ها و سرمايه‌گذاران تمايلي به همكاري با كسب‌وكارهايي كه درگير مسائل پولشويي هستند، ندارند.

اجزاي اصلي كنترل داخلي در AML: 
براي جلوگيري از اين تهديدات، شركت‌ها بايد يك سيستم كنترل داخلي موثر داشته باشند كه شامل موارد زير است:

- سياست‌ها و رويه‌هايAML: شركت‌ها بايد دستورالعمل‌هاي شفاف و مدوني براي پيشگيري و كشف پولشويي داشته باشند. اين سياست‌ها بايد با قوانين ملي و بين‌المللي هماهنگ باشند.

- شناسايي مشتريان (KYC): فرآيند شناخت مشتري (KYC) شامل احراز هويت مشتريان، تعيين سطح ريسك آنها و بررسي تعاملات مالي آنان است. اين مرحله از ورود افراد داراي سوابق مشكوك به سيستم مالي جلوگيري مي‌كند.

- نظارت بر تراكنش‌ها و گزارش‌دهي موارد مشكوك: شركت‌ها بايد با استفاده از نرم‌افزارهاي تحليل تراكنش، فعاليت‌هاي غيرعادي را شناسايي و در صورت لزوم به نهادهاي نظارتي گزارش كنند.

- آموزش و توانمندسازي كاركنان: كاركنان بايد به‌طور منظم آموزش ببينند تا بتوانند نشانه‌هاي پولشويي را شناسايي كرده و به درستي گزارش دهند.

- ارزيابي و حسابرسي داخلي: حسابرسي‌هاي دوره‌اي براي بررسي ميزان اثربخشي كنترل‌هاي داخلي ضروري هستند. اين فرآيند نقاط ضعف سيستم را شناسايي و امكان اصلاح آنها را فراهم مي‌كند.

راهكارهاي پياده‌سازي كنترل داخلي AML در شركت‌ها
براي اجراي موفق كنترل داخلي، شركت‌ها مي‌توانند اقدامات زير را انجام دهند:
اول) تعيين يك واحد مستقل براي مديريت AML.، دوم) استفاده از فناوري‌هاي نوين براي مانيتورينگ تراكنش‌ها. سوم) انجام ارزيابي‌هاي مستمر ريسك. چهارم) همكاري با نهادهاي نظارتي و اجراي الزامات قانوني. پنجم) به‌روزرساني سياست‌ها و دستورالعمل‌ها بر اساس تغييرات قانوني و تهديدات جديد.

نهايتا، كنترل داخلي در مبارزه با پولشويي يك ضرورت براي شركت‌هاست كه به آنها كمك مي‌كند تا از جرايم مالي جلوگيري كرده و از شهرت و ثبات مالي خود محافظت كنند. عدم رعايت استانداردهاي AML مي‌تواند تبعاتي مانند جريمه‌هاي قانوني، از دست دادن مشتريان، كاهش اعتماد عمومي و حتي ورشكستگي را در پي داشته باشد. پياده‌سازي يك سيستم كارآمد AML نه‌تنها از الزامات قانوني است، بلكه موجب افزايش اعتماد عمومي به شركت‌ها نيز مي‌شود. بنابراين شركت‌ها بايد با اتخاذ رويكردي جامع و به‌كارگيري فناوري‌هاي نوين، به بهبود كنترل‌هاي داخلي خود در زمينه مبارزه با پولشويي بپردازند.

روزنامه تعادل
کلمات کلیدی : پولشويي شرکتپولشويي كنترل داخليتحريم‌هاي قانوني
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ