جمعه 13 مهر 1403   21:33:05
نام ارسال کننده :  
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :  
موضوع ایمیل :
کد تصویری :
 
اخبار بین الملل
سه‌شنبه، 3 مهر 1403 | 09:47:29

تلاش‌های امارات برای اثبات کارآمدی نظام مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم 

کشور امارات برای عادی شدن وضعیتش و خروج از فهرست خاکستری گروه ویژه اقدام مالی (FATF) برنامه های متعددی را طی 5 سال به مرحله اجرا درآورد.

به گزارش روابط عمومی مرکز اطلاعات مالی، در سال 2019، گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در ارزیابی میدانی خود کشور امارات را از منظر مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم دارای نواقص زیاد ارزیابی کرد. 

پس از انتشار گزارش ارزیابی متقابل در آوریل 2020، گروه ویژه اقدام مالی فرصتی 12 ماهه موسوم به "دوره مشاهده" را برای رفع نواقص اعلام شده در اختیار کشور امارات قرار داد و در نهایت FATF به‌علت عدم رفع نواقص، این کشور را در مارس 2022 در "فهرست کشورهای تحت نظارت بیشتر- موسوم به فهرست خاکستری" قرار داد و برای آن برنامه اقدام تهیه کرد. 

در نهایت آن کشور با اجرای برنامه‌های مختلفی توانست در فوریه 2024 (اسفندماه 1402) از لیست خاکستری خارج و وضعیت خود را با FATF عادی کند.

پس از قرار گرفتن در لیست خاکستری، امارات اقداماتی را در حوزه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم خود از قبیل ایجاد سازوکارهای هماهنگ در حوزه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در سراسر کشور، استفاده از ظرفیت و تخصص بخش خصوصی، تقویت مرکز اطلاعات مالی (UAEFIU) و تصویب راهبرد ملی برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم (2027-2024) انجام داد.

برنامه اقدام کشور امارات برای خروج از لیست خاکستری شامل بندهایی از قبیل موارد ذیل بود:
1.  درک جامع تر از ریسک پولشویی و تأمین مالی تروریسم با استفاده بیشتر از پایگاه‌های منابع اطلاعاتی، از جمله دسترسی گسترده به اطلاعات بخش خصوصی؛
2.  بهره‌گیری از تجزیه و تحلیل به‌روز ریسک همچنین بینش ذی‌نفعان جهت کاهش ریسک؛
3.  افزایش استفاده از اطلاعات مالی در کشور؛ 
4.  پیگیری اتهامات پولشویی به‌عنوان جرم مستقل؛
5.  پیگیری مصادره دارایی ها؛ 
6.  اجرای بدون تاخیر تحریم‌های مالی هدفمند تأمین مالی تروریسم و تأمین مالی اشاعه؛
7.  افزایش نظارت بر بخش‌های تجاری، آگاهی از ریسک، اقدامات کاهش ریسک و تطبیق قوانین، با تمرکز ویژه بر مشاغل و حرف غیرمالی معین (DNFBPs)؛
8.  حصول اطمینان و پایش اجرای کامل نظارت مبتنی بر ریسک با استفاده از مجازات‌های مؤثر، متناسب و بازدارنده؛
9.  شناخت "مالک اصلی" در تمامی دفاتر ثبت و در صورت لزوم وضع مجازات.

در کنار اقدامات داخلی، امارات تلاش‌های زیادی را نیز برای همسو کردن سایر کشورها و ایجاد وفاق بین‌المللی برای ارتقای جایگاه خود در حوزه مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم انجام داده است. 

میزبانی نشست سالیانه گروه اگمونت (گروهی متشکل از 177 مرکز اطلاعات مالی کشورهای مختلف) در جولای 2023، کمک مالی قابل‌توجه در ژانویه 2024 به مرکز آموزشی گروه اگمونت در شهر اوتاوا - کانادا، شرکت در جلسات و نشست‌های اصلی گروه منطقه‌ای مبارزه با پولشویی اوراسیا (EAG) و میزبانی اجلاس اصلی گروه منطقه‌ای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم آسیا/اقیانوسیه (APG) بزرگترین گروه منطقه‌ای FATF  (1 تا 6 مهرماه 1403 در شهر ابوظبی) با وجود عضویت ناظر، از جمله اقدامات این کشور در حوزه تعاملات بین‌المللی است.

اقدامات گسترده کشور امارات پس از ارزیابی این کشور در سال 2020 در نوبت ارزیابی متقابل مجدد است که باید در آگوست 2026 توسط FATF با همکاری گروه منطقه ای MENAFATF (گروه منطقه ای مبارزه با پولشویی خاورمیانه و شمال آفریقا) بر اساس معیارهای دور پنجم مورد ارزیابی متقابل قرار گیرد.

به نظر کارشناسان این حوزه، دور پنجم ارزیابی‌های متقابل بسیار دقیق و سخت‌گیرانه است.
کلمات کلیدی : امارات پولشوییامارات fatf
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ