بنا به گزارش 19 سپتامبر FATF ، ارزیابی مشترک FATF-APG-EAG از اقدامات کشور هند برای مقابله با امور مالی غیرقانونی به این نتیجه می رسد که این کشور چهارچوب مبارزه با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم را اجرا کرده است که به نتایج خوبی از جمله درک ریسک، دسترسی به اطلاعات مالکیت سودمند و محروم کردن مجرمان از داراییهایشان منجر شده است.
گروه ویژه اقدام مالی به گامهای مهم هند در شمول مالی اشاره کرده و به این نکته پرداخته که این کشور نسبت جمعیت دارای حسابهای بانکی را بیش از دو برابر کرده و در کنار آن تشویق وابستگی بیشتر به سیستمهای پرداخت دیجیتال و استفاده از روش ساده شده بررسی حسابهای کوچک را به کار گرفته که این تلاشها به شفافیت مالی و به نوبه خود به تلاشهای مبارزه و مقابله با پولشویی کمک میکند.
در گزارش گروه ویژه اقدام مالی با اشاره به اینکه هند با تهدیدات جدی تروریسم و تأمین مالی تروریسم از جمله مرتبط با داعش یا القاعده مواجه است، تصریح شده که این کشور با تمرکز قوی بر پیشگیری، توانایی خود را در انجام تحقیقات مالی پیچیده نشان داده است و با این حال باید بر محاکمه و محکومیت و تحریم مناسب تأمینکنندگان مالی تروریسم تمرکز کرده و به پروندههای معوقه پولشویی تا پایان مراحل دادگاه رسیدگی کند.
این گزارش ادامه میدهد: «این کشور باید اطمینان حاصل کند که اقداماتش با هدف جلوگیری از سوءاستفاده از بخش غیرانتفاعی برای تأمین مالی تروریسم، در راستای رویکرد مبتنی بر ریسک، از جمله از طریق اطلاعرسانی به سازمانهای غیرانتفاعی در مورد خطرات تأمین مالی تروریسم، اجرا میشود.»
FATF با اشاره بهاندازه و پیچیدگی نهادی سیستم هند به این نکته پرداخته است که مقامات هندی به طور مؤثر در امور مربوط به جریانهای مالی غیرقانونی، از جمله استفاده از اطلاعات مالی، همکاری و هماهنگی دارند همچنین این کشور به نتایج مثبتی در همکاریهای بینالمللی، بازیابی داراییها و اجرای تحریمهای مالی هدفمند برای تأمین مالی اشاعه دستیافته است.
درک جامع مقامات هندی از خطرات پولشویی، تروریسم و تأمین مالی اشاعه و درک خوب از ریسک و بهکارگیری اقدامات پیشگیرانه در بخش مالی بهویژه توسط بانکهای تجاری از دیگر نکاتی است که گروه ویژه اقدام مالی در این گزارش به آن اشاره کرده است.
تلاش برای به اشتراک گذاشتن خطرات پولشویی، تروریسم و تأمین مالی اشاعه بین همه ذینفعان و بهکارگیری اقدامات پیشگیرانه در مؤسسات مالی کوچک هند از موارد مورد تأکید FATF است.
درعینحال گروه ویژه اقدام مالی در این گزارش به مقامات هندی تذکراتی داده است که اطمینان از تکمیل محاکمههای پولشویی و تأمین مالی تروریسم و تحریمهای مناسب متخلفان و اتخاذ رویکردی مبتنی بر ریسک و آموزشی با سازمانهای غیرانتفاعی از جمله این تذکرات است.
FATF همچنین بر تقویت نظارت و اجرای الزامات بر سیاستمداران و مقامات ارشد دولت هند تأکید کرده و خواستار بهبود محدودیت معاملات نقدی بر فروشندگان فلزات و سنگهای گرانبها بهعنوان یک اولویت شده است.
این گزارش خاطر نشان میکند که پس از ارزیابی، هند تحت "پیگیری منظم" قرار میگیرد و مطابق با رویهها، در سه سال آینده به مجمععمومی گزارش میدهد.
همچنین به گزارش FATF، خطرات اصلی پولشویی هند بهعنوان پنجمین اقتصاد بزرگ جهان ناشی از فعالیتهای غیرقانونی در داخل این کشور و عمدتاً به کلاهبرداری از جمله کلاهبرداری سایبری، فساد و قاچاق مواد مخدر مربوط میشود و این کشور پولشویی مربوط به کلاهبرداری و جعل را در راستای خطرات جرم اصلی تا حدود زیادی اما در مورد برخی از جرایم دیگر مانند قاچاق انسان و قاچاق مواد مخدر کمتر پیگیری میکند.