دوشنبه 4 فروردین 1404   17:43:47
نام ارسال کننده :  
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :  
موضوع ایمیل :
کد تصویری :
 
گزارش‌ها
چهارشنبه، 15 اسفند 1403 | 10:31:37

پولشویی در جرایم زیست‌محیطی

15 اسفند روز درختکاری و آموزش همگانی حفظ محیط زیست است و جرایم زیست‌محیطی طیف گسترده‌ای از فعالیت‌های غیرقانونی را پوشش می‌دهد.

بر اساس گزارش گروه اقدام مالی که در سال 2020 منتشر شد، بازیگران درگیر در این جنایات از گروه‌های بزرگ جرایم سازمان‌یافته گرفته تا شرکت‌ها و افراد چندملیتی متفاوت است.

گروه اقدام مالی این مطالعه را با هدف تقویت آگاهی از مقیاس و ماهیت دستاوردهای مجرمانه و تکنیک‌های پولشویی برای جرایم زیست‌محیطی انجام داد.

بر اساس این گزارش، مرتکبان جرایم زیست‌محیطی برای پولشویی عواید خود به بخش مالی و غیرمالی متکی هستند.

ماهیت «کم‌خطر، پاداش بالا» جرایم زیست‌محیطی، منبع درآمد سودآور و ایمن را برای مجرمان ایجاد می‌کند. این تا حدی به دلیل یک محیط نظارتی و قانونی ناسازگار در سطح جهانی است که به‌طور کامل به جنبه‌های مالی و خطرات پولشویی (ML) این جرایم نمی‌پردازد.

مطالعات سازمان ملل نشان می‌دهد که درآمد حاصل از جرایم زیست‌محیطی در همان اندازه سایر جرایم مالی است. بااین‌حال، اقدامات دولت و بخش خصوصی برای شناسایی، تحقیق و پیگرد قانونی پولشویی مرتبط، محدود بوده است.

گزارش گروه اقدام مالی نقش قابل‌توجه کلاهبرداری مبتنی بر تجارت و سوءاستفاده از شرکت‌های صوری را برای پولشویی سود حاصل از قطع غیرقانونی درختان، استخراج غیرقانونی معادن و قاچاق زباله نشان می‌دهد. همچنین نشان می‌دهد که مجرمان اغلب کالاهای قانونی و غیرقانونی را در اوایل زنجیره تأمین منابع با هم مخلوط می‌کنند تا منبع غیرقانونی خود را پنهان کنند.

این امر می‌تواند تشخیص جریان‌های مالی مشکوک را در آینده در زنجیره ارزش دشوار کند و نیاز به مقامات ضد پولشویی (AML) را برای ایجاد روابط کاری برجسته می‌کند.

گروه ویژه اقدام مالی با اشاره به اینکه بسیاری از گونه‌ها در معرض خطر انقراض هستند اولویت‌های کلیدی را برای مقابله با این پدیده مخرب توصیه می‌کند:
- همه اعضای شبکه جهانی FATF باید در نظر بگیرند که آیا مجرمان ممکن است از بخش مالی و غیرمالی خود برای پنهان کردن و پولشویی سود حاصل از جرایم زیست‌محیطی سوءاستفاده کنند یا خیر. این شامل کشورهایی هم می‌شود که منابع طبیعی داخلی ندارند.
- اعضا همچنین باید ظرفیت عملیاتی خود را برای شناسایی و پیگیری تحقیقات مالی در مورد جرایم زیست‌محیطی تقویت کنند. این شامل همکاری با همتایان خارجی برای به اشتراک گذاشتن اطلاعات، تسهیل، پیگرد قانونی و بازیابی مؤثر دارایی‌هایی است که به خارج از کشور منتقل و نگهداری می‌شوند.
- کشورها باید استانداردهای FATF را به‌عنوان ابزاری مؤثر برای مبارزه با پولشویی ناشی از جرایم زیست‌محیطی به‌طور کامل اجرا کنند. این شامل اطمینان از دسترسی AML به واسطه‌های مربوطه تحت پوشش استانداردهای FATF، مانند فروشندگان فلزات و سنگ‌های گرانبها و تراست و ارائه‌دهندگان خدمات شرکت است.

 
کلمات کلیدی : پولشوییجرایم زیست‌محیطیحفظ محیط زیستقطع درختانشرکت‌های صوریFATFمنابع طبیعی
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ