دوشنبه 11 فروردین 1404   07:26:35
نام ارسال کننده :
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :
موضوع ایمیل :
کد تصویری :
اخبار بین الملل
يكشنبه، 26 اسفند 1403 | 12:25:57

شکست دولت کانادا در کنترل پولشویی

با نزدیک شدن به یک بررسی بین‌المللی، ترس از اینکه کنترل ضعیف پولشویی کانادا می‌تواند این کشور را در لیست به‌اصطلاح خاکستری قرار دهد و باعث پیامدهای شدید اقتصادی شود، افزایش یافته است.

کارگروه اقدام مالی (FATF) اثربخشی کانادا را در مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم در سال جاری بررسی خواهد کرد و مقامات این نهاد قرار است در ماه نوامبر از آن بازدید کنند.

کانادا یکی از اولین کشورهایی خواهد بود که تحت یک روش جدید و سخت‌گیرانه‌تر بررسی می‌شود. متخصصان انطباق نگرانی فزاینده خود را در مورد عواقب احتمالی در صورت کوتاهی کانادا ابراز کرده‌اند.

برای اولین بار، کارگروه اقدام مالی امسال کنترل پولشویی کانادا را تحت یک روش جدید و سخت‌گیرانه‌تر حسابرسی خواهد کرد.

کارشناسان انطباق می‌گویند رسوایی‌های فاحش، روابط رو به وخامت با آمریکا و ناتوانی در تصویب قانون برای تقویت استانداردهای ضد پولشویی، همگی دلایلی برای نگرانی هستند.

قرار گرفتن در لیست به‌اصطلاح خاکستری می‌تواند منجر به عواقب اقتصادی ویرانگر شود.

ناتان شاهین، از شرکت حقوقی بنت جونز گفت که با توجه به انتقادات گسترده از سیستم اجرایی کانادا و رسوایی‌های برجسته اخیر، مردم در این زمینه به‌طور فزاینده‌ای نگران نتیجه این بررسی هستند. این موارد شامل ناکامی بانک TD در جلوگیری از پولشویی توسط کارتل‌های مواد مخدر در آمریکا در اکتبر گذشته است که منجر به جریمه 3 میلیارد دلاری شد و یک حمله سایبری که سیستم کسب‌وکارهای کوچک کانادایی را برای گزارش تراکنش‌های مشکوک برای ماه‌ها از کار انداخت.

وی گفت: در شرایط فعلی، تیم FATF ممکن است با دقت یا شک و تردید بیشتری نسبت به گذشته به کانادا نگاه کند. یک نگرانی واقعی وجود دارد که با توجه به وضعیت فعلی رژیم ضد پولشویی، کانادا ممکن است در لیست خاکستری قرار گیرد.

اثرات قرار گرفتن در لیست خاکستری در سراسر اقتصاد موج می‌زند. این امر می‌تواند سرمایه‌گذاری خارجی را کاهش دهد، حفظ روابط بین‌المللی را برای بانک‌ها دشوارتر و توانایی دولت برای استقراض را محدود کند. مطالعات اقتصادی نشان داده است که پس از اضافه شدن به لیست خاکستری میزان پولی که به یک کشور منتقل می‌شود به‌طور متوسط 7.6 درصد تولید ناخالص داخلی، در سال کاهش می‌یابد.

ماری فرانس فوشر، سخنگوی وزارت دارایی در پاسخ به این سؤال که آیا کانادا می‌تواند از قرار گرفتن در لیست خاکستری جلوگیری کند، گفت که انتظار دارد FATF پیشرفت قابل‌توجه کانادا در تقویت کنترل پولشویی را به رسمیت بشناسد.

کانادا از مؤسسان FATF است.

گروه اقدام مالی در آخرین ارزیابی کامل خود در سال 2016 خاطرنشان کرد که کانادا سابقه ضعیفی در بازیابی عواید حاصل از جرایم مالی دارد و بخش‌هایی مانند املاک و مستغلات، قانون و جواهرسازان نیاز به نظارت بیشتری دارند.

از آن زمان، دولت فدرال به‌طور قابل‌توجهی نوع و تعداد مؤسساتی را که باید به مرکز تحلیل تراکنش‌ها و گزارش‌های مالی کانادا گزارش دهند و انواع تراکنش‌هایی که باید پرچم گذاری کنند، گسترش داده است.

سوزان کریتون، مشاور انطباق گفت که پارلمان کانادا به تعویق افتاده و فشار آمریکا برای تقویت کنترل مرزهای این کشور، بار را تشدید می‌کند و اقداماتی که لیبرال‌های فدرال در بیانیه اقتصادی ماه دسامبر اعلام کردند که هدف آن آماده‌سازی کشور برای بازنگری FATF از جمله افزایش جریمه برای متخلفان است، ممکن است به‌موقع به قانون تبدیل نشود یا اصلاً تصویب نشود.

او گفت: من فکر می‌کنم ما در اینجا مسائل بزرگی داریم. کانادا در آشفتگی است.

صرف‌نظر از نتیجه بررسی، ناتال شاهین گفت که عدم اطمینان، آشفتگی و کنترل‌های ضعیف پولشویی در حال حاضر تأثیر مخربی بر مشاغل و ساکنان کانادا دارد.

او گفت: نداشتن یک رژیم مؤثر [ضد پولشویی] به نظر من به فعالیت‌های مجرمانه به شیوه‌ای بسیار معنادار کمک می‌کند. شما افرادی را دارید که قربانی این جنایات هستند.

منبع: وب‌سایت خبری thelogic

 
کلمات کلیدی : پولشوییدولت کاناداFATFلیست خاکستری
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ