سید آرش وکیلیان در یادداشتی با عنوان "از فیلترینگ تا مافیای قمار؛ بیست همت و بیشتر، حداقل خسارت سالانه... " اظهار کرد: این روزها نگرانی بابت هزینه فیلترینگ و مافیای آن زیاد شده و ادعاهای متعدد درباره چند همت هزینه آن مطرح شده است. گرچه عدد دقیقی در دست نیست اما درحالیکه فیلترشکن فروشی در قانون جرمانگاری نشده است، اینقدر نگرانی بابتش وجود دارد!
وی میافزاید: عجیب است که هیچ حساسیتی نسبت به یک مبلغ درشت دیگر که بهشدت جرمانگاری شده، وجود ندارد! هزینهای خانمانسوز که عمده آن مستقیماً از کشور خارج میشود تا به جیب سرشبکههای مافیای قمار برخط سرازیر شود.
مدیرکل حکمرانی فرهنگی مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به حجم گردش مالی قمار برخط که عمده آن از طریق پولشویی از کشور خارج میشود، مینویسد: این میزان کمتوجهی رسانهای بسیار عجیب است! عددی که کمترین تخمین آن ۲۰ همت است و طبق برخی برآوردها ممکن است سالانه بالغ بر 100 همت باشد.
وی با بیان اینکه «شرطبندی و قمار برخط» یکی از شایعترین جرایم اینترنتی است که چند میلیون نفر قربانی دارد، میافزاید: چند صدهزار نفر بهصورت حرفهای درگیر آن هستند، چند هزار نفر هم منافعش را به جیب میزنند. صفحاتی نظیر رادیو جوان و سلبریتیهایی مثل ساسی مانکن از آن تغذیه میشوند و فرهنگ عمومی را از جهات مختلف تخریب میکند.
به گفته این کارشناس مسائل فرهنگی، قمار برخط بسیاری از چهرههای به نام را درگیر خود کرده از ساسی مانکن و تتلو تا میلاد حاتمی و دنیا جهانبخت و برخی دیگر از اینفلوئنسرهای مطرح فضای مجازی و اغلب آنها در خدمت شبکههای سازمانیافته قمار نظیر شبکه امیرشقاقی هستند.
وکیلیان با اشاره به تصویب سند مقابله با قمار برخط در سال ۱۴۰۱ و قانون مبارزه با تارنماهای قمار و شرطبندی در اسفند ۱۴۰۱ و تلاش دستگاهها برای برخورد با این جرم سازمان یافته خاطر نشان کرد: طی سالهای اخیر باندهای متعدد قمار منهدم شده و تعدادی از اعضای اصلی و سرشبکهها نیز در ایران یا کشورهای همسایه دستگیر و مجازات شدهاند، با این حال این فقط نوک کوه یخ است و تا هشیاری عمومی ایجاد نشود، تغییر بزرگی رخ نمیدهد.
منبع: تارنمای بازار