در این گزارش به حمله «تکنفره» به نیروهای امنیتی در معبد گوراکنات در اوتارپرادش در ۳ آوریل ۲۰۲۲ و حمله انتحاری پولواما در فوریه ۲۰۱۹ که منجر به کشته شدن ۴۰ نفر از نیروی ذخیره پلیس هند شد، اشاره شده است.
FATF در گزارش خود با عنوان «بهروزرسانی جامع در مورد خطرات تأمین مالی تروریسم» به این حوادث اشاره کرد.
** حمله در معبد گوراکنات
پرونده اول مربوط به استفاده از خدمات پرداخت آنلاین و VPNها برای تأمین مالی یک اقدام تروریستی «تکنفره» است. در ۳ آوریل ۲۰۲۲، فردی تحت تأثیر ایدئولوژی گروه تروریستی داعش به مأموران امنیتی در معبد گوراکنات در اوتارپرادش حمله کرد. این حمله ناکام ماند و منجر به دستگیری فوری مهاجم شد.
واحد مبارزه با تروریسم ایالتی دریافت که متهم مبلغ 669841 روپیه را از طریق پیپال به کشورهای خارجی در حمایت از داعش منتقل و در این کار از تراکنشهای شخص ثالث بینالمللی و سرویسهای VPN برای پنهان کردن آدرس IP استفاده کرده است. همچنین 10323 روپیه را از یک منبع خارجی دریافت کرده است.
گزارش پزشکی قانونی جنایی در مورد تلفن متهم نشان داد که برای جلوگیری از شناسایی شدن، از VPN برای تماس، چت و دانلود استفاده کرده است.
در گزارش FATF آمده است: «بررسیهای مالی بیشتر نشان داد که متهم از طریق حساب بانکی خود به یک ارائهدهنده VPN پول پرداخت کرده تا این خدمات را تأمین کند. تحقیقات همچنین نشان داد که متهم برای حمایت از فعالیتهای تروریستی، به چندین نفر که بهعنوان پیروان داعش در حوزههای قضایی خارجی شناسایی شدهاند، پول ارسال کرده است.»
** حمله پولواما
در جریان تحقیقات مربوط به حمله انتحاری فوریه ۲۰۱۹ به کاروانی که منجر به کشته شدن ۴۰ نفر از نیروی ذخیره مرکزی پلیس هند در پولوامای جامو و کشمیر شد، مشخص شد که از یک سکوی تجارت الکترونیک برای تهیه مواد مورد نیاز برای حمله تروریستی که توسط جیش محمد انجام شده بود، استفاده شده است.
یکی از اجزای کلیدی بمب دستساز مورد استفاده در این حمله - پودر آلومینیوم - از طریق EPOM (سکوهای تجارت الکترونیک و بازارهای آنلاین) آمازون تهیه شده بود. این ماده برای افزایش تأثیر انفجار استفاده شد.
در نتیجه تحقیقات، ۱۹ نفر متهم شدند و در میان متهمان، هفت تبعه خارجی، از جمله بمبگذار انتحاری، وجود داشتند.
در گزارش FATF آمده است: «گزارش شده است که تروریستها از قراردادهای مشارکت در فروش (EPOM) که جایگاه رو به رشدی در چشمانداز اقتصادی جهان دارند، برای اهداف مختلف سوءاستفاده میکنند. مجرمان و تروریستها میتوانند در قراردادهای مشارکت در فروش (EPOM) خود را بهعنوان خریدار و فروشنده متعدد جا بزنند و از تکنیکهای پولشویی و تأمین مالی تروریسم مبتنی بر تجارت، مانند فاکتور بیشتر یا کمتر از حد، برای انتقال ارزش (کالا و وجه) بین یکدیگر استفاده کنند.
بر اساس این گزارش، تروریستها از سکوهای EPOM برای تهیه تجهیزات، سلاح، مواد شیمیایی و مواد چاپ سهبعدی استفاده کردهاند. سکوهای تجارت الکترونیک همچنین میتواند توسط تروریستها برای فروش اقلام مورد نیاز برای تأمین مالی پروژهها و عملیات خود، از جمله اقلام کمارزشتری که قبلاً مورد تقاضا نبودهاند و فروش اقلامی که از طریق بهرهبرداری از حیاتوحش یا آثار باستانی فرهنگی مسروقه بهدستآمدهاند، استفاده شود.
مشخص شده است که سکوهای تجارت الکترونیک میتوانند برای اهداف جابجایی پول با الهام از طرحهای پولشویی مبتنی بر تجارت مورد استفاده قرار گیرند. طبق این گزارش، کالاهای معامله شده میتوانند پوششی برای ارزشی باشند که از یک عضو به عضو دیگر شبکه منتقل میشود.
روشهای جمعآوری یا انتقال وجوه برای تأمین مالی تروریسم، همانطور که در گزارش برجسته شده است، شامل قاچاق انسان،کالا، مواد مخدر، اقلام حیاتوحش، داراییهای مجازی، کمکهای مالی، تأمین مالی جمعی، استفاده از نهادهای صوری، حسابهای بانکی صوری و برداشتهای فوری وجه نقد، برنامههای تلفن همراه، سوءاستفاده از سازمانهای غیرانتفاعی، اخاذی، آدمربایی برای باجگیری، کانالهای «حواله» و غیره میشود.
کلمات کلیدی :
حمله تروریستیپرداخت آنلاینسکوهای تجارت الکترونیکشبکههای VPNحمله انتحاریFATFتأمین مالی تروریسم