سه‌شنبه 20 آذر 1403   21:58:59
نام ارسال کننده :  
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :  
موضوع ایمیل :
کد تصویری :
 
اخبار بین الملل
جمعه، 9 آذر 1403 | 12:45:40

نحوه نظارت ویژه اتحادیه اروپا بر بازار رمزارزها

پس از اجرایی شدن مقررات بازارهای دارایی‌های رمزنگاری شده (MiCA) در ژوئن 2024، گام مهمی در ژوئیه گذشته با انتشار دستورالعمل نهایی قانون سفر سازمان بانکداری اروپا (EBA)، به‌عنوان بخشی از مقررات اتحادیه اروپا برداشته شد. 

می‌توان انتظار داشت که این راهنما بر فعالیت‌های ارائه‌دهندگان خدمات دارایی رمزنگاری (CASP) در اتحادیه اروپا، از جمله صرافی‌های رمزنگاری، ارائه‌دهندگان کیف پول رمزنگاری، صادرکنندگان ارزهای دیجیتال و ارائه‌دهندگان خدمات دارایی رمزنگاری CASPهای واسطه تأثیر بگذارد.

قانون سفر چیست؟
قانون سفر یک مقررات بین‌المللی است که برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم از طریق افزایش نظارت بر انتقال پول طراحی شده است. این آیین‌نامه توسط گروه ویژه اقدام مالی (FATF) تدوین شده است و مؤسسات مالی را موظف می‌کند تا اطلاعات شناسایی مربوط به مبدع انتقال پول و ذی‌نفعان آنها را برای هر گونه انتقال پول بیش از مبلغ خاص حفظ و انتقال دهند.

مقررات 2023/1113 اتحادیه اروپا
هدف اصلی مقررات 2023/1113 همسو کردن چارچوب قانونی اتحادیه اروپا با استانداردهای AML/CFT FATF (مبارزه با پولشویی و مبارزه با تأمین مالی تروریسم) است که اکنون در مورد ارائه‌دهندگان خدمات دارایی رمزنگاری (CASP) نیز اعمال می‌شود. مقررات جدید CASPها را از نظر نظارت و مدیریت ریسک مشمول همان الزامات AML/CFT می‌کند که بر مؤسسات اعتباری و سایر مؤسسات مالی تحمیل می‌شود. به منظور اجرای این محدودیت ها، این مقررات به سازمان بانکداری اروپا (EBA) اجازه داده است تا راهنمایی‌های مناسبی را برای تحمیل قانون سفر به صنعت کریپتو صادر کند.

در زیر چندین قانون و الزامات کلیدی وجود دارد که از 31 دسامبر 2024 به‌عنوان بخشی از قانون سفر تحمیل شده بر بازار کریپتو در اتحادیه اروپا اجرایی می شوند:
بدون استثنا برای حداقل مبالغ - همه تراکنش‌های رمزنگاری، صرف‌نظر از مبلغ، باید با الزامات مشخص شده مطابقت داشته باشند. برخلاف نقل‌وانتقالات معمولی پول که دامنه گزارش‌دهی آنها به مبلغ تراکنش و موقعیت جغرافیایی بستگی دارد، برای نقل‌وانتقالات رمزنگاری، قوانین گزارش‌دهی یکسان برای هر تراکنش اعمال می‌شود و بدیهی است که فرقی نمی‌کند موضوع انتقال فرامرزی باشد و این به این دلیل است که نقل‌وانتقالات دارایی‌های رمزنگاری شده ذاتاً بدون مرز هستند.

اطلاعات قابل‌شناسایی شخصی اجباری است - انتقال رمزنگاری باید شامل نام، آدرس ثبت شده در بلاک‌چین (فقط برای تراکنش‌های ثبت شده در بلاک‌چین لازم است) و شماره‌حساب پرداخت کننده و دریافت کننده مزایا و اطلاعات اضافی در مورد مبدع انتقال، مانند آدرس و شماره شناسه رسمی برای امکان بررسی در برابر لیست تحریم‌ها باشد. برای شرکت‌ها، این راهنما قوانین مربوط به اطلاعات مورد نیاز از این اشخاص حقوقی را توضیح می‌دهد.

سیاست‌ها و رویه‌ها اجباری هستند - ارائه‌دهندگان خدمات دارایی رمزنگاری CASPها باید سیاست‌ها و رویه هایی را برای شناسایی تراکنش‌های دریافتی که فاقد اطلاعات مورد نیاز هستند، اجرا کنند. این رویه ها شامل روش هایی برای تشخیص اطلاعات گمشده یا ناقص، روش هایی برای نظارت به موقع تراکنش ها بسته به میزان ریسک AML/CFT همچنین معیارهایی برای شناسایی عواملی است که سطح ریسک را افزایش می دهند.

مدیریت تراکنش - اگر یک ارائه‌دهنده خدمات دارایی رمزنگاری CASP تراکنشی را شناسایی کند که فاقد اطلاعات است، ممکن است ضمن اجرای رویه‌های مدیریت ریسک کافی، اجرا، رد، بازگرداندن یا تعلیق انتقال را انتخاب کند. اگر نتواند انتقال را رد کند - به‌عنوان‌مثال، اگر دارایی‌های رمزنگاری شده قبلاً دریافت شده باشند - CASP دریافت کننده باید انتقال را به فرستنده برگرداند. اگر CASP نتواند انتقال را به آدرس منبع برگرداند، باید اقدامات جایگزینی مانند نگهداری دارایی‌ها در یک حساب امن و هماهنگی با CASP فرستنده برای ترتیب بازگشت را انجام دهد. در مواردی که اطلاعات، درحالی‌که ناقص است، هنوز شناسایی صریح طرفین معامله را امکان‌پذیر می‌کند، CASP دریافت‌کننده می‌تواند تصمیم بگیرد که آیا انتقال را اجرا، رد یا بازگرداند. اگر تصمیم به اجرای انتقال بگیرد، CASP باید به‌اندازه کافی منطق خود را برای اجازه دادن به انتقال مستند کند.

الزامات گزارش‌دهی - هر زمان که یک ارائه دهنده خدمات دارایی رمزنگاری CASP متوجه شود که طرف مقابل نتوانسته است اطلاعات اجباری را ارائه دهد، باید عدم انطباق را به مرجع ذی‌صلاح AML/CFT خود گزارش دهد.

الزامات کیف پول‌های خودسرپرست - تعهدات اعمال شده برای تراکنش‌های بین کیف پول‌های CASP و کیف پول‌های خودسرپرست به مبلغ تراکنش و اینکه آیا تراکنش شامل مشتری CASP یا شخص ثالث می‌شود بستگی دارد:
-تراکنش‌های 1000 یورو یا کمتر: CASP باید اطلاعات خاصی را در مورد پرداخت کننده یا دریافت کننده مزایا جمع‌آوری و حفظ کند.
-تراکنش‌های بیش از 1000 یورو زمانی که صاحب کیف پول مشتری CASP است: CASP باید مالک یا کنترل کننده کیف پول را با استفاده از حداقل یک روش از یک لیست تعریف شده تأیید کند.
-در رابطه با تراکنش‌های بیش از 1000 یورو زمانی که صاحب کیف پول مشتری CASP نیست، این راهنما بیان می‌کند که تعهد به تأیید هویت پرداخت‌کننده یا دریافت‌کننده مزایا را می‌توان با جمع‌آوری اطلاعات اضافی از منابع دیگر یا با سایر روش‌های مناسب انجام داد.

منبع: jdsupra
کلمات کلیدی : نظارت رمزارزهااتحادیه اروپابازار رمزارزهاصرافی‌های رمزارزاروپا رمزارزمدیریت تراکنش
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ