به گزارش موج، ابراهیم نقدی، معاون حقوقی و نظارت گمرک در نشست مدیران ستادی و اجرایی گمرکات کشور با اشاره به چالشهای پیشرو در عرصه اقتصادی، تأکید کرد: همکاری و همراهی در این شرایط کشور ضروری است.
وی بیان کرد: یک نفر به تنهایی نمیتواند کاری کند و باید تلاشها را در گمرک کشور را دو برابر کنیم.
نقدی با اشاره به وضعیت ترانزیت و خدمات گمرکی در دو سال گذشته پرداخت و افزود:در این مدت، گمرکات کشور به بازبینی ۴۲ هزار فقره پرونده پرداخته است و با تدبیر گمرک، توانستیم قانون را اجرا کنیم.
معاون گمرک به پیگیری مطالبات سنواتی و تشکیل کمیتهای برای بازبینی پروندهها اشاره کرد و گفت: بسیاری از این پروندهها جامعیت ندارند و مستندات درستی ارائه نشده است.
وی از انجام ۲۲ همت از مطالبات خبر داد و تأکید کرد: گمرک جمهوری اسلامی به عنوان مرزبان کشور، نقش مهمی در اقتصاد و ترانزیت خارجی ایفا میکند.
نقدی با اشاره به ظرفیت بیش از ۱۶ میلیون تن در سیاستهای اقتصاد مقاومتی، خاطر نشان کرد: با اصلاح برخی از قوانین، چالشها را حل خواهیم کرد.
وی به ضرورت بازنگری و اصلاح ۶۶ مورد از موارد تخلفات اشاره کرد و افزود: گمرک به عنوان مرزبان ایران، باید تصمیمسازی به موقع داشته باشد تا از بروز مشکلات جلوگیری شود.
نقدی خاطر نشان کرد:به بررسی از ماده ۱۱ گمرک پرداخته شد که به موجب آن، در صورتی که روزانه ۳ هزار کانتینر وارد کشور شود، اجازه داده میشود تا تعدادی از این کانتینرها بازرسی شوند. در این راستا، تأکید شد که این اقدام تخلفی از سوی ماموران گمرکی محسوب نمیشود.
معاون حقوقی و نظارت گمرک گفت: گمرک با دو وظیفه دقت و سرعت روبرو است و باید اظهارنامهها را رصد کرده و موارد پر ریسک را ارزیابی کند.
وی به اهمیت استفاده از دادههای اطلاعاتی در بین دستگاهها برای کنترل قاچاق کالا اشاره کرد و تصریح کرد: باید به سمت کنترل سیستمی برویم، زیرا کنترل فیزیکی دیگر پاسخگو نیست.
نقدی با اشاره به اینکه کنترلهای گمرکی به ساعتها رسیده است،ادامه داد: مدیران میتوانند نظارتهای بیشتری داشته باشند.
وی به تأثیر تحریمها بر ارزهای حاصل از صادرات و اهمیت توجه به این موضوع اشاره کرد و از مدیران خواست تا به پروندههای قاچاق توجه بیشتری داشته باشند.
معاون گمرک به ضرورت ارائه پاسخهای درست و جامع به مراجع قضایی اشاره کرد و گفت : بیشترین واردات ما در بخش کالاهای اساسی است و باید حجم کشفیات مواد مخدر و تجهیزات را در این زمینه افزایش دهیم.
نقدی به مبارزه با پولشویی در گمرکات کشور اشاره کرد و عنوان کرد: بیشترین رصدها در این زمینه پیشبینی شده است و الزامات مربوط به رصد پولشویی در قوانین گمرکات به دقت اجرا میشود.
وی تأکید کرد: شاخصهای پولشویی ابلاغ شده باید به طور کامل انجام شوند.
کلمات کلیدی :
مبارزه با قاچاقپولشویی در گمرکبازرسی کانتینرهاشاخصهای پولشویی