سه‌شنبه 1 آبان 1403   11:05:41
نام ارسال کننده :
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :
موضوع ایمیل :
کد تصویری :
اطلاع رسانی
چهارشنبه، 25 مهر 1403 | 14:01:44

پول‌روبی با سوءاستفاده از خیریه

یک مؤسسه خیریه در سال‌های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ فقط یک درصد از درآمدهای خود را صرف امور خیر کرده و صورت مالی خود را شفاف نکرده است.

به گزارش فارس، تنها یک درصد از درآمدهای خیریه‌ای ثبت شده در ایران طی ۲ سال سهم کارهای نیکوکارانه شده و «۹۹ درصد درآمدها تحت عنوان سود شناسایی شد.»

جمع دارایی‌های این خیریه ۴۸۵ میلیارد تومان اظهار شده است. با این پول می‌شود، جهیزیه لازم برای ازدواج ۷ هزار جوان را تأمین کرد. 

بنا بر تعریف دستورالعمل خیریه‌ها، این مؤسسات موظف هستند کلیه درآمدهای ثبت شده خود را صرف امور نیکوکارانه و عام‌المنفعه کنند. به همین علت بر اساس ماده ۱۳۹ قانون مالیات‌های مستقیم، همه درآمدهای خیریه‌ معاف از مالیات است.‌

با اصلاح قانون اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ در سال ۱۳۹۵ بنا شد، تمامی خیریه‌های کشور هر سال صورت مالی خود را منتشر کنند اما از انتشار آخرین صورت مالی خیریه مذکور بیشتر از ۲ سال می‌گذرد.

این خیریه که به یک شخصیت سیاسی وابسته است، در سال ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰، ۷۱.۵ میلیارد تومان درآمد ثبت کرده که از این میزان تنها ۵۳۸ میلیون تومان ذیل کمک‌های بلاعوض صرف کارهای خیر و عام‌المنفعه شده و مشخص نیست، ۷۱ میلیارد تومان باقی‌مانده به چه کاری اختصاص پیدا کرده است.

درحالی‌که امور نیکوکارانه و عام‌المنفعه از منظر اساتید اخلاق بسیار توصیه شده اما سازمان ملل متحد بارها نسبت به سوءاستفاده از عناوین سازمان‌های خیریه برای پولشویی و فعالیت‌های غیرقانونی هشدار داده است. همچنین نیکولاس شاکس در کتابی با عنوان جزایر گنج درباره پولشویی بسیاری از خیریه‌ها در کشورهای جهان افشاگری کرده است.

رحیم حق‌وردی کارشناس اقتصادی با اشاره به تخلفات خیریه در ایران معتقد است که نباید خلاف یک خیریه را تعمیم داد و مردم را نسبت به این عمل خیرخواهانه بدبین کرد، از طرفی با خیریه متخلف هم باید مطابق قوانین مالیاتی برخورد شود.

اما علی محمدی کارشناس اقتصادی دیگر می‌گوید که آنچه باعث بدبینی مردم می‌شود، عملکرد یک خیریه است و نه رسانه‌ای کردن تخلف و مادامی که رصد دقیق مالیاتی و شفافیت مالی وجود نداشته باشد، پیشگیری از پولشویی ذیل عنوان خیریه غیرممکن است.

اجرای دقیق ماده ۶ اصلاحی قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی با ابزارهای نوین حکمرانی از جمله رصد تراکنش کلیه حساب‌های مرتبط با اشخاص حقیقی و حقوقی خیریه یکی از اقداماتی است که می‌تواند، فعالیت خیریه‌ها در ایران را شفاف کند و به اعتماد مردم در مواجه با این نهادها بیفزاید.
 
کلمات کلیدی : پولشوییپولشویی خیریهدرآمدهای خیریه
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ