این اقدام در حالی صورت میگیرد که پکن سیستم انطباق خود را پیش از بازرسی بینالمللی در سال جاری بهروزرسانی میکند.
چین در حالی که کمپین خود را برای محدود کردن مبادله ارزهای رمزنگاری شده مانند بیت کوین حفظ می کند، سال گذشته قانون مبارزه با پولشویی خود را بازبینی کرد و یک کارگروه بین وزارتخانه ای را برای بررسی پیشرفت یک برنامه عملیاتی سه ساله ایجاد کرد.
دفتر مبارزه با پولشویی بانک خلق چین در بهروز رسانی وب سایت خود، ستون جدیدی را در زیر بخش آنلاین «هشدارهای ریسک و تحریم های مالی» خود اضافه کرد. فهرستی شامل سازمان ها و افرادی که احتمال می رود درگیر پولشویی هستند.
وو چانگهای استاد دانشگاه علوم سیاسی و حقوق چین گفت که فهرست برنامه ریزی شده، یک اقدام پیشگیرانه برای افزایش ظرفیت هشدار اولیه است.
چین در حال آماده شدن برای ارزیابی متقابل دور پنجم خود توسط گروه ویژه اقدام مالی (FATF) است که در سال 2007 به عضویت آن پذیرفته شد.
تحلیلگران خاطرنشان کردهاند که تلاشهای ضد پولشویی در چین دیگر فقط به امنیت مالی یا ملی مربوط نمیشود بلکه بخشی جداییناپذیر از فشار گستردهتر این کشور برای مدرنسازی سیستم حکمرانی است.
وانگ دان مدیر تیم چین در گروه اوراسیا گفت: این یک سیگنال برای تشدید مقررات و افزایش شفافیت برای بستن همه حفرههایی است که اجازه میدهند سرمایه بدون کنترل جریان یابد.
اطمینان از همسویی قوانین داخلی با استانداردهای بینالمللی، یکی از اجزای حیاتی بررسی FATF است که مسئولیت بهبود انطباق و رویههای نظارتی مبتنی بر ریسک را بر عهده مقامات چینی میگذارد.
هفته گذشته، بانک خلق چین کنفرانس کاری ضد پولشویی 2025 خود را برگزار کرد که در آن خواستار نظارت قویتر مبتنی بر ریسک، بهبود شفافیت مالکیت ذینفع و نظارت گسترده بر بخشهای غیرمالی شد.
در این نشست همچنین بر ارتقای سیستم های مدیریت ریسک پولشویی موسسات مالی و افزایش حجم تحقیقاتی و تحلیلی آنها برای مقابله با فعالیت های مالی غیرقانونی تاکید شد .
در سال 2023 بانک مرکزی چین 13000 نکته در مورد تراکنش های مشکوک دریافت و در کشف 1600 پرونده پولشویی به پلیس کمک کرد.
کلمات کلیدی :
چینخطر بالای پولشوییچین FATFارزیابی متقابل