جمعه 7 دی 1403   02:07:42
نام ارسال کننده :
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :
موضوع ایمیل :
کد تصویری :
دوشنبه، 14 آبان 1403 | 10:03:41

گروه ویژه اقدام مالی کارائیب (CFATF)

گروه ویژه اقدام مالی کارائیب CFATF (Caribbean Financial Action Task Force) سازمانی متشکل از بیست و چهار عضو شامل کشورها و مناطقی در حوزه کارائیب، آمریکای مرکزی و جنوبی است که با اجرای اقدامات متقابل مشترک برای رسیدگی به مشکل پولشویی، تأمین مالی تروریسم و تأمین مالی اشاعه سلاح‌های کشتارجمعی موافقت کرده‌اند.

تاریخچه
در نتیجه جلساتی که در جزیره آروبا در ماه مه 1990 و جامائیکا در نوامبر 1992 تشکیل شد کشورهای دریای کارائیب، آمریکای مرکزی و جنوبی با اجرای اقدامات متقابل مشترک برای مقابله با پولشویی موافقت کردند. 
در آروبا، نمایندگان کشورها گرد هم آمدند تا رویکردی مشترک در مورد پدیده "پولشویی عواید حاصل از جرم" اتخاذ کنند. 19 توصیه تشکیل دهنده این رویکرد مشترک، تدوین شد که مکمل چهل توصیه اولیه گروه ویژه اقدام مالی (FATF) بود.
در نشست وزیران در نوامبر 1992 در کینگستون جامائیکا، حاضران بیانیه کینگستون را صادر کردند که در آن تعهد دولت های خود را برای اجرای توصیه‌های FATF و CFATF، مقررات سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) و کنوانسیون 1988 سازمان ملل متحد مورد تایید قرار دادند. آنها همچنین ایجاد دبیرخانه ای را برای هماهنگی اجرای این اهداف توسط کشورهای عضو CFATF به تصویب رساندند.

اهداف
هدف اصلی CFATF دستیابی به اجرای مؤثر و انطباق با توصیه‌های FATF برای جلوگیری و کنترل پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم و اشاعه سلاح است.

مأموریت‌ها
گزارش‌های ارزیابی متقابل: این گزارش‌ها وضعیت کشور را با توجه به اجرای توصیه‌های FATF در زمان ارزیابی متقابل نشان می‌دهد.
گزارش‌های پیگیری: این گزارش‌ها نشان دهنده پیشرفت کشور پس از ارزیابی متقابل آن است.
جلسه عمومی: این جلسات امکان بحث در مورد موضوعات مورد علاقه مشترک اعضا همچنین پیشرفت در رسیدگی به کاستی‌های شناسایی شده در گزارش ارزیابی متقابل آنها را فراهم می‌کند.
آموزش و کمک فنی: دبیرخانه CFATF به طور مستمر استانداردهای FATF و آموزش‌های مربوط به ارزیابی را ارائه می‌دهد که به عملکرد اصلی آن مربوط می‌شود. دبیرخانه CFATF همچنین به‌عنوان رابطی برای هدایت کمک‌های فنی از سوی داوطلبان مربوطه به کشورهای عضو عمل می‌کند اگرچه کمک‌های فنی را مستقیماً ارائه نمی‌کند.

چشم‌انداز
CFATF برای بحث در مورد ریسک‌های جاری و جدید، به طور مستمر به کارگروه‌های کاری خود و FATF با ارسال نظرات درباره اسناد و بحث و شرکت در جلسات عمومی و گروه‌های کاری در موارد زیر کمک می‌کند:
افزایش تهدیدات تروریستی
قرعه‌کشی‌های غیرقانونی
قاچاق انسان
ریسک ارزهای دیجیتال

ساختار
1-شورای وزیران
شورا، عالی‌ترین مرجع CFATF است و متشکل از یک وزیر یا نماینده جایگزین مجاز است که به‌صورت کتبی پیشنهاد می‌شود.
شورا حداقل سالی یک‌بار همچنین در مواردی که شرایط اضطراری ایجاب کند تشکیل جلسه خواهد داد.

2- گروه راهبری CFATF
گروه راهبری که ریاست آن بر عهده رئیس CFATF است، یک کمیته مشورتی برای رئیس، مجمع‌عمومی و شورا در مورد موضوعات و مسائل مختلف سیاسی همچنین دبیرخانه در مورد هر موضوع مرتبط با اداره دبیرخانه یا سیاست‌هایی است که همه اعضا نمی‌توانند به دلایل عملی رسیدگی کنند یا در مواردی که مسئولیت توسط مجمع‌عمومی یا شورا در صورت لزوم تفویض شده باشد.
گروه راهبری از رئیس، نایب‌رئیس، رئیس مستعفی (از این پس به‌عنوان «عضو سابق» نامیده می‌شود) و هفت عضو تشکیل شده است که دو نفر از آنها با رأی اکثریت شورای وزیران و پنج نفر از طریق نامزدی از مناطق فرعی CFATF و گروه حامیان و همکاران (یک نفر) و توسط شورای وزیران انتخاب می‌شوند.
از گروه حامیان و همکاران (COSUNs) درصورتی‌که عضوی به طور رسمی نتواند یا نخواهد عضویت گروه راهبری را به عهده بگیرد، شورای وزیران می‌تواند عضو دیگری را به جای آن انتخاب کند.

3-رئیس CFATF
رئیس CFATF رياست جلسات شورا و مجمع‌عمومی را بر عهده دارد و در مجمع‌عمومی مسئول است كه در مورد فعاليت‌هاي CFATF به اعضا توضيح دهد و در صورت لزوم می‌تواند رياست جلسات مجمع‌عمومی را به يك مقام ارشد كه دانش فني مرتبط با موضوعات مجمع را دارد، تفويض كند.
سایر مسئولیت‌های رئیس CFATF عبارت است از:
-نماینده CFATF در جلسات FATF و FSRB و سایر مجامع تعیین شده توسط شورا؛
-انجام فعالیت‌های محول شده توسط شورا و سایر فعالیت‌های منطبق با وظایف وی؛
-بحث و دفاع درباره مواضع و ابتکارات حوزه‌های قضایی در رابطه با دستور CFATF در مقابل جامعه بین‌المللی؛
-نظارت بر اجرای برنامه کاری دوره و هر موضوع دیگری که به تصویب شورا برسد؛
-دریافت گزارش‌های فصلی و سایر گزارش‌های تهیه شده توسط دبیرخانه در مورد تطبیق برنامه کاری، بودجه و سایر فعالیت‌های در حال انجام؛
-تفویض نمایندگی خود یا مسئولیت‌های خاص به معاون رئیس، مدیر اجرایی یا گروه راهبری در مورد موضوعات مربوط؛
-نظارت بر فرآیندهای حل‌وفصل اختلافاتی که ممکن است هر از گاهی ایجاد شود.

4-دبیرخانه CFATF
دبیرخانه توسط یک مدیر اجرایی که مسئولیت اجرای صحیح وظایف فنی و اداری آن را بر عهده دارد، اداره می‌شود و معاونان به او کمک می‌کنند.
دبيرخانه که به‌عنوان مکانیزمی برای نظارت و تشویق پیشرفت برای اطمینان از اجرای کامل بیانیه وزیران کینگستون ایجاد شده است وظايف فني و اداري را زير نظر مدير اجرايي و معاون مدير اجرايي انجام می‌دهد.
کشورهای عضو در جلسه شورا با تصمیم دو سوم (2/3) اعضای حاضر، مدیر اجرایی و معاون یا معاونان اجرایی را انتخاب و منصوب می‌کنند.
دبیرخانه CFATF وظایف زیر برعهده دارد:
-اجرای برنامه ارزیابی متقابل اعضا؛
-هماهنگی و مشارکت در برنامه‌های آموزشی و کمک‌های فنی؛
-برگزاری جلسات عمومی دوسالانه برای نمایندگان فنی؛
-برپایی جلسات سالانه وزیران.
علاوه بر این، از فوریه 1996، CFATF تمرینات نوع‌شناسی پولشویی را با همکاری FATF و سایر نهادهای منطقه‌ای با هدف افزایش آگاهی از خطرات ناشی از آن منطقه انجام داده است. این تمرین‌ها امکان اشتراک‌گذاری اطلاعات جمع‌آوری‌شده توسط نهادهای مختلف درگیر در مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم را فراهم می‌کند.
دبیرخانه CFATF در حال حاضر در شهر "پورت آو اسپین" پایتخت کشو ترینیدادوتوباگو قرار دارد. 
 
5-گروه‌های کاری CFATF
گروه بازبینی همکاری بین‌المللی (ICRG): وظیفه تحقیق و بررسی مسائل مربوط به همکاری بین‌المللی علیه پولشویی و تأمین مالی تروریسم را بر عهده دارد و هر گونه اقدام یا تدابیر لازم در این زمینه را به مجمع‌عمومی توصیه می‌کند.
کارگروه CFATF در مورد مسائل FATF (WGFI): این کارگروه ایجاد شد تا CFATF بتواند به طور مؤثر خواسته‌های گروه ارزیابی و انطباق و گروه توسعه سیاست FATF را دنبال کند.
گروه کاری روندها و روش‌های ریسک (RTMG): با هدف امکان اشتراک‌گذاری اطلاعات جمع‌آوری‌شده توسط نهادهای مختلف درگیر در مبارزه با پولشویی و افزایش آگاهی از خطرات ناشی از پولشویی، این گروه کاری ایجاد شده است.
رئیس انجمن واحدهای اطلاعات مالی (:(HoFIU به‌منظور گسترش کانال‌های به‌اشتراک‌گذاری اطلاعات در داخل منطقه و بین منطقه و شرکای بین‌المللی آن این انجمن تشکیل شده است.
شورای اعتباربخشی(AC): موظف به طراحی یک برنامه درسی مناسب برای آموزش و اعتبارسنجی بازرسان و تحلیل‌گران مالی و همچنین ناظران در FIUهای CFATF است.

اعضا
اعضای CFATF را کشورها و مناطق زیر تشکیل می‌دهند:
آنتیگوا و باربودا
آنگویلا
آروبا
باهاما 
باربادوس
بلیز
برمودا
جزایر ویرجین بریتانیا
جزایر کیمن
کوراسائو
دومینیکا
گرانادا
گویان
جمهوری هائیتی
جامائیکا
مونتسرات
سنت کیتس و نویس
سنت لوسیا
سنت مارتن
سنت وینسنت و گرنادین ها
سورینام
جزایر ترکز و کایکوس
ترینیدادوتوباگو 
ونزوئلا.

کشورهای همکار و حامی (COSUN)
کشورهای همکار و حامی کشورها یا سرزمین‌هایی هستند که عضو یا ناظر CFATF نیستند و حمایت خود را از اهداف CFATF اعلام کرده‌اند. کشورهای همکار و حامی به فعالیت و منابع CFATF کمک‌هایی می‌کنند که توسط قوانین و سیاست‌های ملی آنها مجاز است. دولت‌های کانادا، فرانسه، مکزیک، هلند، اسپانیا، انگلیس و آمریکا گروه کشورهای همکار و حامی CFATF را تشکیل می‌دهند.

ناظران
ناظران کشورها، سرزمین‌ها و سازمان‌هایی هستند که به طور فعال از اهداف CFATF حمایت می‌کنند یا علاقه‌مند هستند. 
ناظران CFATF عبارت‌اند از:
دبیرخانه گروه آسیا/اقیانوسیه(APG)؛ 
انجمن کمیسیون‌های پلیس کارائیب؛ 
شورای اجرای قانون گمرک کارائیب(CCLEC)؛
 بانک توسعه کارائیب(CARIFORUM)؛ 
مرکز کمک‌های فنی منطقه‌ای کارائیب(CARTEC)؛
 دبیرخانه بازار مشترک کارائیب(CARICOM)؛
بانک ادغام اقتصادی آمریکای مرکزی(CABEI)؛
دبیرخانه مشترک‌المنافع؛ 
بانک مرکزی کارائیب شرقی(ECCB)؛
گروه مبارزه با پولشویی آفریقای شرقی و جنوبی(ESAAMLG)؛ 
گروه اگمونت؛ 
اتحادیه اروپا؛ 
جمهوری فدرال آلمان؛
گروه ویژه اقدام مالی(FATF)؛ 
گروه ویژه اقدام مالی آمریکای لاتین(GAFILAT)؛ 
گروه ناظران مراکز مالی بین‌المللی؛ 
بانک توسعه بین‌آمریکایی(IDB)؛
صندوق بین‌المللی پول؛ 
اینترپل؛ 
کمیته ارزیابی اقدامات مبارزه با پولشویی اروپا(MONEYVAL)؛
 سازمان کشورهای آمریکاییCICAD))؛
دبیرخانه سازمان کشورهای کارائیب شرقی(OECS)؛
دفتر کنترل مواد مخدر و پیشگیری از جرم سازمان ملل متحد(UNODCP)؛
بانک جهانی؛ 
سازمان جهانی گمرک.

فرآیند صدور بیانیه عمومی CFATF
زمانی که کشوری اقدامات اصلاحی را برای رفع کاستی‌های شناسایی شده در رژیم مبارزه با پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم در طول ارزیابی متقابل انجام نداده باشد یا انجام آن بیش از حد طول بکشد، آن کشور می‌تواند در معرض خطر قرار گیرد. 
بیانیه عمومی، کاستی‌های موجود در رژیم مبارزه و مقابله با پولشویی کشور مورد نظر را فهرست می‌کند و به کشورهای عضو CFATF توصیه می‌کند تا اقدامات لازم را برای محافظت در برابر کاستی‌های کشور شناسایی‌شده انجام دهند.
زمانی که کشوری اقدامات لازم را برای رفع کاستی‌های شناسایی شده در بیانیه عمومی از طریق وضع قوانین یا ایجاد یا تقویت مراجع ذی‌صلاح انجام داد، آن کشور را می‌توان از بیانیه عمومی حذف کرد. برای انجام این کار، اقدامات کشور توسط CFATF ارزیابی شده و گزارشی در یکی از جلسات شش‌ماهه آن در ماه می یا نوامبر ارائه می‌شود. به‌محض اینکه گزارش حاکی از کافی بودن اقدامات انجام شده توسط کشور و رفع کاستی‌ها به طور رضایت‌بخش باشد، آن کشور از بیانیه عمومی حذف خواهد شد. سپس بیانیه‌ای در این زمینه در تارنمای CFATF منتشر خواهد شد و گزارش ارزیابی نیز در دسترس خواهد بود.


نشانی تارنمای cfatf:
www.cfatf-gafic.org


 
کلمات کلیدی : گروه ویژه اقدام مالی کارائیبپولشوییتأمین مالی تروریسماشاعه سلاح‌های کشتارجمعیپولشویی آمریکای مرکزی
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ