سه‌شنبه 20 آذر 1403   20:30:16
نام ارسال کننده :  
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :  
موضوع ایمیل :
کد تصویری :
 
اخبار
دوشنبه، 5 آذر 1403 | 12:23:02

رئیس بانک مرکزی تأکید کرد: ضرورت استفاده از هوش مصنوعی در مقابله با پولشویی 

رئیس بانک مرکزی از عملیاتی شدن ریال دیجیتال در سراسر کشور و بازمهندسی نظام نظارتی بانک‌ها خبر داد و بر ضرورت استفاده از هوش مصنوعی در مقابله با پولشویی تأکید کرد.

به گزارش میزان، محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در همایش سالانه بانکداری نوین و نظام‌های پرداخت با اشاره به اینکه "ریال دیجیتال" از تحولات مهم نظام بانکی است، گفت: اکنون کشور‌هایی مثل چین، روسیه، عربستان، امارات، ترکیه و هند در مرحله آزمایشی استفاده از پول دیجیتال قرار دارند و مطالعات اولیه را پشت سر گذاشته‌اند؛ ما نیز در همین مرحله قرار داریم و اکنون اجرای آزمایشی آن در کیش برقرار است. ریال دیجیتال قابلیت برنامه‌ریزی دارد و اکنون بانک‌های ملت، تجارت و ملی از آن استفاده می‌کنند و امیدواریم پنج بانک دیگر هم به این سیستم متصل شوند.

قاعده گذاری در حوزه رمز پول‌ها کار بسیار سختی است
رئیس کل بانک مرکزی به وضوع رمزپول‌ها پرداخت و گفت: قاعده گذاری در حوزه رمز پول‌ها کار بسیار سختی است و تمام کشور‌ها در این حوزه در ابتدا با چالش مواجه شده‌اند. در کل رسم جهانی این است که همواره اول تجارت شکل می‌گیرد و بعد رگولاسیون که در حوزه رمزارز‌ها هم همین است. 

وی با بیان اینکه هنوز مقررات منسجمی در حوزه رمزپول‌ها نداریم، گفت: کریپتو‌کارنسی‌ها بخشی از crypto asset‌ها هستند که مقرارت آن توسط دستگاه‌های مختلفی انجام می‌شود. تحریم باعث می‌شود تا ما بتوانیم از این ابزار نوین در تجارت کشور استفاده کنیم. در مواد ۴. ۲۴. ۵۴. ۶۴ قانون جدید بانک مرکزی، به رمز پول‌ها اشاره شده و این نظام پرداخت در دستور کار قرار گرفته است.

فرزین ادامه داد: باید نظارت بر کارگزاران رمز پول‌ها صورت گیرد اما این نظارت باید چگونه باشد؟ بانک مرکزی مسئول ثبات مالی کشور است و سیاست‌های احتیاطی توسط بانک مرکزی گرفته می‌شود و باید این سیاست برای رمز پول‌ها با احتیاط اتخاذ شود چون رمز پول‌ها موضوعات جدیدی هستند.

وی افزود: در این زمینه باید به پرسش‌هایی پاسخ دهیم تا شناخت دقیقی درباره کریپتو کارنسی‌ها ایجاد شود. یکی از مسائل دیگر استفاده از رمز پول‌ها در تجارت است و باید فکر کنیم که آیا رفع تعهد ارزی را با رمز پول‌ها می‌پذیریم؟ همچنین باید در مورد مقررات پولشویی و مالیاتی این حوزه نیز برنامه ریزی‌های صورت بگیرد.

تراکنش 35 همتی صرافی‌های رمزارز در ماه
رئیس کل بانک مرکزی تاکید کرد: آخرین آماری که از صرافی رمزارز‌ها به دست آمده این است که ۲۱۸ کارگزار در این حوزه فعال هستند و حدود ماهانه ۳۵ همت و ۱۰ میلیون تراکنش رقم می‌خورد که این عدد بزرگی است و روی ثبات مالی کشور تاثیر می‌گذارد؛ بنابراین باید ورود دقیق برای مقررات گذاری به این حوزه داشته باشیم که این ورود به معنای قاعده‌مند کردن است.

وی افزود: مقررات کریپتو کارنسی‌ها باید دقیق باشد؛ چون پول هستند. برای همین در ۵ الی ۶ ماه گذشته جلسات خوبی در مورد کریپتو کارنسی‌ها گذاشته‌ایم؛ نکته ما این است که دستگاه‌های دیگر نیز ورود کنند چون مقررات گذاری مواردی مانند ماین کریپتو کارنسی‌ها در وزارت صمت صورت می‌گیرد.

فرزین اظهار کرد: به زودی مقرراتی در مورد کریپتو‌ها در هیئت عالی تصویب می‌شود تا خیال افراد فعال در این حوزه راحت شود.

بازمهندسی نظام نظارتی بانک‌ها
وی از بازمهندسی نظام نظارتی بانک‌ها خبر داد و گفت: ما در بانک مرکزی در حوزه نظارت دچار مشکل هستیم. قانون جدید بانک مرکزی اشخاص تحت نظارت بانک مرکزی را توسعه داده است و باید بر بخش‌های بسیاری نظارت داشته باشد. در حوزه نظارت دو رویکرد آفساید و آنساید وجود دارد. اگر نظارت آفساید دقیق عمل کند، در نظارت آنساید نیز موفق خواهیم بود، اما اگر نظارت آفساید نداشته باشیم، نظارت آنساید نیز امکان‌پذیر نخواهد بود.

وی در پایان به موضوع هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: از همان روز اولی که مسئولیت گرفتم، موضوع هوش مصنوعی را به شورای پول و اعتبار بردیم و مرکزی را در این زمینه در بانک مرکزی ایجاد کردیم. این مرکز در حال حاضر در بانک مرکزی در حال فعالیت است. 

فرزین تأکید کرد: در زمینه ارتقای سیاست‌های نظارتی و اقدامات ضد پولشویی، فناوری‌های حوزه هوش مصنوعی بسیار کمک کننده است.

 
کلمات کلیدی : رئیس بانک مرکزیریال دیجیتالنظارت بر بانک‌هارمزپول‌هارمزارزصرافی‌ رمزارزهوش مصنوعی پولشوییقانون رمزارز
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ