سه‌شنبه 20 آذر 1403   20:50:24
نام ارسال کننده :  
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :  
موضوع ایمیل :
کد تصویری :
 
اخبار بین الملل
دوشنبه، 5 آذر 1403 | 10:30:31

قانون مبارزه با پولشویی عربستان سعودی

قانون مبارزه با پولشویی عربستان سعودی مجموعه‌ای از قوانین رویه‌ای و کیفری است که به‌طور خاص به جرم پولشویی پرداخته و ماهیت جرم و مجازات‌های ناشی از ارتکاب آن را روشن می‌کند. 

این قانون در سال 2017 جایگزین قانون مبارزه با پولشویی مصوب سال 2012 شد.

قانون مبارزه با پولشویی عربستان با اسناد امضا شده توسط این کشور برای مبارزه با پولشویی با روندهای بین‌المللی و سیاسی معاصر مطابقت دارد. 

ماهیت جرم پولشویی
قانون مبارزه با پولشویی در عربستان، جرم پولشویی را ابتدا با تعریف مفهوم جرم منشأ تعریف می‌کند. جرم منشأ هر عملی است که در داخل عربستان انجام شود و طبق قوانین اسلامی یا مقررات پادشاهی، جرم قابل‌مجازات باشد همچنین هر عملی که در خارج از عربستان انجام شود و طبق قوانین کشور محل ارتکاب و طبق قوانین اسلامی یا مقررات عربستان اگر در داخل عربستان انجام شده باشد، جرم تلقی می‌شود.
قانون مبارزه با پولشویی در عربستان با تعریف «وجوه»، جرایم غیرمالی را از صلاحیت خود خارج می‌کند. وجوه مذکور در قانون عبارت است: از دارایی‌ها، منابع اقتصادی یا اموال صرف‌نظر از ارزش، نوع یا نحوه تملک آنها اعم از مشهود یا نامشهود، منقول یا غیرمنقول، فیزیکی یا غیرفیزیکی همچنین اسناد و مدارک، نقل‌وانتقالات و اعتبارات اسنادی، صرف‌نظر از شکل آنها، خواه در داخل یا خارج از عربستان واقع شده باشند. این همچنین سیستم‌های الکترونیکی یا دیجیتالی و اعتبارات بانکی که نشان‌دهنده مالکیت یا علاقه به آن‌ها است همچنین انواع اوراق تجاری و مالی یا هرگونه مزایا، سود یا سایر درآمدهای حاصل از این وجوه را شامل می‌شود.

مواردی که جرم پولشویی در آنها اعمال می‌شود
قانون مبارزه با پولشویی در عربستان، چهار مورد خاص را که جرم پولشویی در آنها اعمال می‌شود، مشخص می‌کند.
مواردی که طبق قانون مبارزه با پولشویی جرم محسوب می‌شود، شامل: 
1-نقل و انتقال وجوه یا انجام هرگونه معامله با آنها با علم به اینکه عواید ناشی از جرم است. این کار به قصد مخفی یا پنهان کردن منشاء غیرقانونی وجوه یا کمک به هر کسی که در ارتکاب جرم اصلی که وجوه از آن به دست آمده است برای فرار از عواقب اقدامات خود انجام می‌شود.
2- به دست آوردن، تملک یا استفاده از وجوه در حالی که می‌داند عواید حاصل از جرم یا از منبع غیرقانونی است.
3- شامل کتمان یا پنهان کردن ماهیت وجوه، منبع، جابه‌جایی، مالکیت، محل، روش دفع یا حقوق مربوط به آن است، در حالی که می داند عواید ناشی از جرم است.
4- تلاش برای ارتکاب هر یک از اعمال ذکر شده در سه مورد قبلی یا شرکت در ارتکاب آنها از طریق توافق، کمک، تحریک، توصیه، راهنمایی یا مشاوره و یا از طریق تسهیل، تبانی، پنهان‌کاری یا توطئه است.

اقدامات پیشگیرانه برای نهادهای مشمول قانون مبارزه با پولشویی
مؤسسات مالی همچنین مشاغل و حرفه‌های غیرمالی تعیین شده باید با شناسایی، مستندسازی و به‌روزرسانی مستمر خطرات پولشویی، اقدامات لازم را برای جلوگیری از پولشویی انجام دهند. آنها باید در صورت نیاز گزارش‌هایی را به مقامات نظارتی ارائه کنند و از نگهداری حساب‌های شماره‌دار یا ناشناس خودداری کنند. علاوه بر این، آنها باید قبل از وارد شدن به روابط مکاتبه‌ای با مؤسسات مالی خارج از عربستان، از رویه‌های مناسب پیروی کنند و از استفاده بانک‌های صوری از حساب‌های خود جلوگیری کنند.
مؤسسات باید اطمینان حاصل کنند که آیا مشتری یا مالک ذی‌نفع نهایی، وظایف عمومی برجسته یا مناصب عالی اداری در داخل یا خارج از عربستان به او سپرده شده است یا خیر. علاوه بر این، آنها ملزم به ثبت کلیه اطلاعات مربوط به نقل‌وانتقالات مالی و ذی‌نفعان و نگهداری سوابق، اسناد و داده ها هستند. اقدامات پیشرفته راستی‌آزمایی باید در روابط تجاری یا معاملات با افراد از کشورهای پرخطر همانطور که توسط کمیته دائمی مبارزه با پولشویی مشخص شده، اعمال شود.

مجازات‌های قانون مبارزه با پولشویی
مجازات ارتکاب جرم پولشویی طبق قانون مبارزه با پولشویی می‌تواند به حبس از دو سال و حداکثر ده سال یا جزای نقدی بیش از پنج میلیون ریال یا هر دو مجازات برسد. 
در موارد خاص، مجازات می‌تواند به حبس حداقل از سه سال و حداکثر پانزده سال یا جریمه نقدی بیش از 7 میلیون ریال یا هر دو مجازات برسد.
یک تبعه سعودی که به دلیل جرم پولشویی به حبس محکوم شده است، از سفر به خارج از این کشور معادل مدت محکومیت زندان خود منع شده است. یک فرد غیر سعودی پس از گذراندن دوران محکومیت خود، اخراج می‌شود و اجازه بازگشت به عربستان را نخواهد داشت.

مصادره بر اساس قانون مبارزه با پولشویی
قانون مبارزه با پولشویی مقرر می‌دارد که در صورت محکومیت به جرم پولشویی یا جرم منشأ، حکم قضایی باید دستور مصادره وجوه و عواید حاصل از پولشویی را صادر کند. 
اگر این عواید با وجوهی که از منابع قانونی به‌دست‌آمده مخلوط شود، معادل ارزش عواید نامشروع مصادره خواهد شد. ضمناً وسایل مورد استفاده در جرم ضبط خواهد شد. 
دادگاه صالح می‌تواند حکم به مصادره وجوه مربوط به جرم پولشویی بدهد اعم از اینکه در تصرف یا مالکیت مرتکب یا شخص ثالث باشد. وجوه مصادره شده به خزانه دولت واریز می‌شود.

منبع: سعودی پدیا



 
کلمات کلیدی : مبارزه با پولشوییپولشویی عربستانقانون مبارزه با پولشویی عربستان سعودیمصادره
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ