پنجشنبه 1 آذر 1403   14:56:21
نام ارسال کننده :
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :
موضوع ایمیل :
کد تصویری :
پنجشنبه 26 مهر 1403 گروه اگمونت Egmont گروه اگمونت یک اتحادیه بین‌المللی است که به منظور هماهنگی بیشتر بین واحدهای مسئول مبارزه با پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم شکل گرفت. 
این اتحادیه در عمل واحد اطلاعات مالی کشورهای عضو را نمایندگی و پشتیبانی می‌کند و اقدامات مختلفی را برای تقویت ظرفیت آنها برای انجام وظایف خود در مقیاس ملی و بین المللی انجام می‌دهد. 
اهمیت این گروه در آن است که مرکز اطلاعات ملی کشورها نقش ویژه‌ای در شکل‌دادن به اقدامات ملی و همکاری بین‌المللی برای مقابله با تأمین مالی تروریسم دارند. 
در این گروه اطلاعات مالی و تجربه کشورها در سطح ملی و بین‎المللی در راستای اجرای استانداردهای گروه ویژه اقدام مالی به منظور مقابله با پولشویی و تأمین مالی تروریسم به اشتراک گذاشته می‌شود.
واحدهای اطلاعاتی مالی در سراسر جهان موظف هستند طبق استانداردهای بین‌المللی مبادله اطلاعات و مشارکت در همکاری‌های بین‌المللی را انجام دهند. گروه اگمونت به عنوان یک مجمع بین‌المللی اطلاعاتی مالی، همکاری بین واحدهای اطلاعات مالی اعضای خود تسهیل و ترغیب می‌کند.

❇️ تاریخچه
واحدهای اطلاعات مالی ۲۴ کشور با هدف ارتقاء همکاری‌های بین‌المللی در حوزه‌های مبارزه با پولشویی و مقابله با تامین مالی تروریسم و نیز تقویت برنامه‌های ملی مبارزه با چالش‌های فوق در سال ۱۹۹۵ در کاخ اگمونت در شهر بروکسل گروه اگمونت را تشکیل دادند. 
گروه اگمونت خدمات پشتیبانی و فنی گسترده‌ای را به اعضای خود در حوزه‌های گسترش همکاری‌های سیستماتیک بین‌المللی با هدف تسهیل فرآیند تبادل اطلاعات و افزایش اثرگذاری واحدهای اطلاعات مالی ارائه کرده است. 
دبیرخانه دائمی آن نیز در سال ۲۰۰۸ در شهر تورنتو کانادا تاسیس شد. 
گروه اگمونت در خصوص نهادهای دولتی و بین‌المللی که با مقوله مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم مرتبط بوده به‌عنوان ناظرین غیرعضو جهت حضور در جلسات و رخدادهای ادواری موافقت نموده است. 
گروه اگمونت از تلاش‌ شرکای بین‌المللی خود و سایر ذی‌نفعان برای تأثیرگذاری در قطعنامه‌ها و اظهارات شورای امنیت سازمان ملل، وزیران دارایی گروه ۲۰ و کارگروه اقدام مالی حمایت می‌کند. 

❇️ اعضای گروه اگمونت
176 واحد اطلاعات در حال حاضر عضو این گروه هستند.
در منطقه آمریکا که متشکل از واحدهای اطلاعات مالی آمریکای شمالی، آمریکای جنوبی، آمریکای مرکزی و کارائیب است، 41 واحد اطلاعات مالی عضو هستند.
در غرب و مرکز آفریقا 15 واحد اطلاعات و در شرق و جنوب آفریقا 14 واحد اطلاعات مالی، در این گروه عضویت دارند.
در خاورمیانه و شمال آفریقا 16 واحد اطلاعات مالی به این گروه پیوسته اند. کشورهای ایران، لیبی، یمن و اسرائیل در این منطقه عضو این گروه نیستند.
در اروپا 53 واحد اطلاعات مالی به عضویت این گروه درآمده اند و در منطقه اوراسیا نیز6  واحد ملحق شده اند.
در منطقه آسیا و اقیانوسیه 31 واحد عضو این گروه هستند. کشورهای چین، کره شمالی، ویتنام، میانمار، پاکستان و افغانستان هم در این منطقه عضو اگمونت نیستند.

❇️ ساختار گروه اگمونت
گروه اگمونت شامل گروه‌های مختلفی است که بر عملیات اصلی و هدف کلی آن یعنی تقویت مکانیسم‌های به اشتراک گذاری اطلاعات بین اعضای خود برای مبارزه با پولشویی، تامین مالی تروریسم و جرایم مرتبط با آن نظارت می‌کنند.
این گروه ها عبارتند از:
1- روسای واحدهای اطلاعات مالی
روسای واحدهای اطلاعات مالی  (HoFIU) نهاد اصلی اداره گروه اگمونت هستند. HoFIU در مورد موضوعاتی که بر عضویت، ساختار، بودجه و اصول کلیدی تأثیر می گذارد، تصمیمات اجماع محور می گیرد. HoFIU به طور منظم از طریق وب امن Egmont ارتباط برقرار می کند و حداقل سالی یک بار در طول جلسه عمومی سالانه گروه Egmont تشکیل جلسه می دهد.

2-کمیته اگمونت
کمیته اگمونت (EC) مکانیزم مشاوره و هماهنگی برای HoFIU و گروه های کاری است. وظایف اصلی EC شامل کمک به فعالیت های مختلف گروه اگمونت، از هماهنگی داخلی و اداره تا نمایندگی در مجامع بین المللی است. همچنین بر کار دبیرخانه گروه اگمونت نظارت دارد و از اعضای گروه کاری و گروه منطقه ای تشکیل شده است.
اعضای کمیته عبارتند از:
- رئیس گروه اگمونت که به عنوان رئیس کمیته اگمونت نیز فعالیت می کند.
-دو نایب رئیس گروه اگمونت؛
-روسای گروه های کاری؛
-نمایندگان گروه منطقه ای:
قاره آمریکا
آسیا و اقیانوسیه
شرق و جنوب آفریقا
اوراسیا
اروپا I
اروپا II
خاورمیانه و شمال آفریقا
غرب و مرکز آفریقا
-نماینده وب امن Egmont 
- دبیر اجرایی گروه اگمونت.

3-گروه های کاری
گروه اگمونت دارای چهار گروه کاری  است که وظایفی برای حمایت از FIUهای عضو دارند. گروه های کاری هر کدام توسط یک رئیس و معاونان رهبری می شوند و شامل موارد زیر می شوند:
-کارگروه تبادل اطلاعات (IEWG)
کارگروه تبادل اطلاعات در مورد پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم که اهمیت زیادی دارد، مسئول بررسی هم‌افزایی بین تحلیل‌گران عملیاتی و کارشناسان فناوری اطلاعات به منظور پرداختن به چالش‌های تبادل اطلاعات بین واحدهای اطلاعات مالی است. تمرکز آن بر افزایش کیفیت و کمیت تبادل به موقع اطلاعات بین این واحدها بر اساس تحلیل عملیاتی و راهبردی است. نتایج اقدامات این کارگروه با اعضا و در صورت لزوم با سازمان‌های ناظر به اشتراک گذاشته می‌شود.

-کارگروه عضویت، پشتیبانی و انطباق (MSCWG)
کارگروه عضویت، پشتیبانی و پذیرش، مسئولیت مدیریت مسائل مربوط به عضویت واحد اطلاعات مالی در گروه اگمونت، همکاری با مناطق در زمینه فعالیت‌های مربوطه، بررسی درخواست‌های عضویت واحد اطلاعات مالی کشورها و اجرای برنامه‌های کمیته اگمونت در فرایند پشتیبانی و پذیرش اعضا را بر عهده دارد.

-کارگروه سیاست و رویه (PPWG)
کارگروه سیاست‌گذاری و رویه‌ها، مسئولیت شناسایی موضوعات مهم عملیاتی، سیاسی و راهبردی گروه اگمونت و انجام هماهنگی لازم و ارائه پاسخ درست به گروه و سازمان‌های همکار را برعهده دارد.
بررسی منظم و مرتب اسناد اصلی گروه اگمونت و تجدید نظر در آنها در صورت لزوم و ارائه این اسناد به کارشناسان سیاسی، حقوقی و عملیاتی یکی دیگر از وظایف این کارگروه می‌باشد.

-کارگروه کمک فنی و آموزش (TATWG)
کارگروه فنی و آموزشی، وظیفه شناسایی، توسعه و ارائه کمک‌های فنی و آموزش به اعضای گروه اگمونت را در حوزه درست و دقیق انجام وظایف و مسئولیت‌های مربوطه را بر عهده دارد. این کارگروه با آموزش نیروها و اعضا پشتیبانی از واحد اطلاعات مالی کشورها را تسهیل و انطباق عملکرد اعضا با استانداردهای گروه ویژه اقدام مالی را تقویت می‌کند.

4-گروه های منطقه ای
گروه های منطقه ای به گروه اگمونت در دستیابی به اهداف توسعه، همکاری و به اشتراک گذاری تخصص در سطح منطقه ای کمک می کنند. هر گروه منطقه ای توسط نمایندگان منطقه ای در کمیته اگمونت نمایندگی می شود. هر عضو FIU یک عضو گروه منطقه ای است.

5-دبیرخانه گروه اگمونت
دبیرخانه گروه اگمونت (EGS) پشتیبانی راهبردی، فنی و اداری را به HoFIU، EC، گروه های کاری و گروه های منطقه ای ارائه می کند همچنین به مدیریت محتوای پست شده در وب امن اگمونت کمک می کند. دبیرخانه توسط دبیر اجرایی اداره می شود و مستقیماً به رئیس گروه Egmont گزارش می دهد. این دبیرخانه در جولای 2007 تاسیس شد و مقر آن در کانادا است.

6-مرکز تعالی و رهبری FIU Egmont
ECOFEL  به عنوان یک موتور و هاب برای کمک به FIUها در تلاش برای تعالی و رهبری ایجاد شد. هدف ECOFEL حفاظت و ارتقای FIUها در سیستم های ملی آنها و در سطح بین المللی است. 
اهدافECOFEL  بدین شرح است:
- تخصص و بهترین شیوه ها را در میان FIU ها به اشتراک بگذارید؛
- ایجاد شبکه در جامعه AML/CFT؛
- معرفی ابزارهای جدید و نوآورانه برای عملیات و توسعه FIU؛
- تقویت همکاری با سازمان های شریک بین المللی؛
- به FIU ها قدرت دهید تا خود را در سطح داخلی و بین المللی به عنوان رهبر قرار دهند.
 
❇️ اهداف و راهبرد گروه اگمونت
هدف گروه اگمونت این است که واحد اطلاعات مالی کشورهای عضو در مبارزه با پولشویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم به صورت هماهنگ و موثر عمل ‌کنند. 
واحد اطلاعات مالی کشورها متوجه شوند که مبادله اطلاعات بین دولت‌ها و سازمان‌های بین‌المللی در حال تبدیل شدن به ابزار ارزشمندی در مقابله با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم است. 
آنها متقاعد شوند که همکاری بین واحدهای اطلاعات مالی موجب تقویت کارآمدی آنها را در سطح ملی و بین‌المللی است. 
این گروه می‌کوشد بین ماهیت حساس افشای اطلاعات مالی و حفاظت از محرمانه بودن چنین افشاگری تعادل برقرار نموده و موارد پس از بررسی و تجزیه و تحلیل دقیق در واحد اطلاعات مالی کشورها بر حسب مورد به مراجع ذی‌صلاح برای تحقیقات، پیگرد قانونی یا محاکمه تحویل شود. گروه اگمونت بر این باور است که سازمان‌های بین‌المللی و نهادها و ادارات دولتی گوناگون در داخل کشورها مانند وزارت‌خانه‌های اقتصاد، دادگستری، پلیس، گمرک، اداره مالیات، سازمان‌های امنیتی و نظارتی در مقابله با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم متحد مهم واحد اطلاعات مالی کشورها به شمار می‌آیند و از این نظر باید تعامل و همکاری بین آنها تقویت شود.
تقویت همکاری بین‌المللی بین واحد اطلاعات مالی کشورها از اهداف مهم گروه اگمونت است که علاوه بر وبگاه و آموزش از طریق نشست‌های سالانه گروه صورت می‌گیرد. در این نشست‌ها به واحدهای اطلاعات مالی تازه تأسیس آموزش‌های لازم ارائه و نسبت به توسعه همکاری‌ها با سایر واحدها و سازمان‌ها آموزش لازم ارائه می‌شود. 
این گروه کمک می‌کند که واحدهای اطلاعات مالی الگوهایی را برای همکاری و تبادل اطلاعات تهیه و تفاهم‌نامه‌هایی را برای ارتباط موثر با همدیگر در پیش گیرند. 
در وبگاه این گروه نمونه‌هایی از این الگوهای همکاری ارائه می‌شود. با وجود این، گروه اگمونت هشدار می‌دهد که موانع زیادی در برابر تبادل اطلاعات بین واحدهای اطلاعات مالی کشورها وجود دارد. 
برخی از این موانع ممکن است محدودیت‌های قانونی و برخی ناشی از ویژگی‌های واحد اطلاعات مالی کشور باشد. 
هدف گروه اگمونت این است که واحد اطلاعات مالی کشورها را متقاعد کند که هم زمینه‌های زیادی برای همکاری بین این واحدها وجود دارد و هم ضروری است که این همکاری‌ها در راستای مقابله با تأمین مالی تروریسم و مبارزه با پول‌شویی در سطح ملی و بین‌المللی به شکل موثر و پایدار صورت گرفته و تقویت هم بشود. 
بر همین اساس در مقدمه منشور گروه اگمونت و قطعنامه های آن اعضای گروه بر اصول زیر تأکید دارند:
- تلاش‌های خود را برای بهبود بیشتر تبادل اطلاعات مؤثر در صورت درخواست و به طور خودجوش برای مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم متحد کنند.
- به منظور ارتقاء عملکرد واحدهای اطلاعات مالی کشورها به شکل موثر به تبادل اطلاعات در مورد تجربیات مربوطه خود بپردازند.
- به منظور ارتقاء ظرفیت واحدهای اطلاعات مالی کشورها از ارائه آموزش و مساعدت فنی، بهبود مبادله نیروی انسانی ماهر، توسعه همکاری عملیاتی و راهبردی و دسترسی به یک کانال امن مبادله اطلاعات بین واحدهای عضو پشتیبانی نمایند.
- از لحاظ قانونی در همه حوزه‌های مرتبط با این منشور همکاری کنند.

❇️ اهداف کلیدی گروه اگمونت
به طور کلی گروه اگمونت در پاسخ به تحولات محیطی در پی تقویت تبادل موثر اطلاعات بین واحدهای اطلاعات مالی کشورها به منظور مقابله با تأمین مالی تروریسم و پول‌شویی است. 
چهار هدف کلیدی گروه اگمونت عبارتند از:
1- تسهیل مبادلات دوجانبه و چندجانبه اطلاعات مالی: با توجه به فلسفه وجودی گروه، ترویج، پشتیبانی و تسهیل مبادله اطلاعات مالی هدف اصلی آن خواهد بود. افزایش حجم و کیفیت تبادل اطلاعات دوجانبه مثبت است اما کافی نیست. تمرکز ویژه در توسعه سازوکارهای تبادل چندجانبه با هدف ارتقاء در درازمدت، یک بانک اطلاعاتی عملیاتی که برای همه اعضا قابل دسترس باشد، خواهد بود.
2- تقویت توانمندی‌ واحدهای اطلاعات مالی: از زمان تأسیس گروه اگمونت، این گروه با به اشتراک‌گذاری دانش و تجارب کشورها به افزایش توان واحدهای اطلاعات مالی کشورها کمک کرده است. با راه‌اندازی برنامه اکوفل در سال ۲۰۱۸، گروه در موقعیت بی‌سابقه‌ای برای ارتقاء تعالی و رهبری قرار گرفته است. با تطبیق برنامه‌ها و فعالیت‌های آن با واقعیت‌های ملی و منطقه‌ای متنوع، قابلیت‌های ECOFEL بهینه می شود.
3- گسترش زمینه‌های علمی و به روزرسانی دانش واحدها: تا به امروز، اکثر مبادلات بین اعضای گروه اگمونت با دانش عملیاتی و فنی و بهترین شیوه‌ها صورت گرفته است. معرفی فنآوری‌های جدید و بازیگران جدید خارج از چارچوب نظارتی، کاهش قابل توجه معاملات نقدی و ظهور ارزهای رمزپایه تنها برخی از عوامل تغییر در محیط است. این واقعیت جدید مستلزم به روز کردن درک گروه اگمونت از این عوامل و تأثیر آنها بر جریان مالی آینده است.
4- توسعه مشارکت‌های جدید: “تبادل اطلاعات مالی” وظیفه اصلی گروه اگمونت است. بر این اساس، گروه همواره بر آموزش پرسنل در مورد فهم ماهیت معاملات مالی تأکید دارد.

گروه اگمونت علاوه بر روابط نهادی طولانی مدت با اشخاصی حقوقی همچون بانک جهانی و گروه ویژه اقدام مالی، از مشارکت‌های غیرسنتی بهره می برد تا از فرصت‌های جدید بهره گرفته و نقش فعال‌تری در این زمینه ایفا کند. 
گروه اگمونت به دنبال گسترش تبادل نظر با نهادهای بخش خصوصی است. این گروه همچنین تصمیمات اتخاذ شده در نهادهای سیاسی بین‌المللی مانند گروه هفت و گروه ۲۰ را مورد بررسی قرار داده و پیامدهای اجرای این سیاست‌ها را ارزیابی می‌کند.

❇️ گام‌های پیوستن به گروه اگمونت
همه واحدهای اطلاعات مالی کشورها می‌توانند عضو گروه اگمونت شوند. 
در حال حاضر این گروه ۱۶۴ عضو دارد. ترکیب گروه اگمونت شامل اعضا و ناظران است. 
اعضای گروه اگمونت همان واحد اطلاعات مالی کشورها هستند و بر اساس اصول و اساسنامه گروه تمایل و توانایی قانونی لازم برای تبادل اطلاعات با اعضای گروه را دارند. 
اعضای ناظر گروه اگمونت از سازمان‌ها و نهادهای بین‌المللی و غیرانتفاعی هستند که در پی همکاری با گروه در راستای مبارزه و مقابله با پول‌شویی و تأمین مالی تروریسم می‌باشند.
هر کدام از واحدهای اطلاعات مالی کشورها می‌توانند درخواست عضویت در گروه اگمونت را بدهند. برای عضویت در گروه اگمونت هشت مرحله وجود دارد که به اختصار به شرح زیر ا ست:
- مرحله درخواست: هر واحد اطلاعات مالی می‌تواند با تهیه و ارسال نامه به دبیرخانه گروه اگمونت تمایل و اراده خود را برای عضویت در این گروه اعلام کند. فرم درخواست عضویت در وبگاه گروه موجود است و باید پس از تکمیل به همراه تصویر قوانین مربوط به مبارزه با پول‌شویی و مقابله با تأمین مالی تروریسم و سایر اسناد و اطلاعات عمومی مربوط به واحد اطلاعات مالی کشور به دبیرخانه گروه اگمونت ارسال شود.

- مرحله شناسایی واحد اطلاعات مالی حامی: برای عضویت در گروه اگمونت لازم است یکی از واحدهای اطلاعات مالی عضو گروه اگمونت از واحد اطلاعات مالی متقاضی عضویت حمایت کند. واحد اطلاعات مالی حامی باید در منطقه کشور متقاضی بوده و عضو کارگروه عضویت، پشتیبانی و پذیرش گروه اگمونت باشد. این کشور مسئولیت ارائه مشورت به کشور متقاضی و حمایت از آن را بر عهده دارد. صلاحیت واحد حامی متقاضی در کارگروه عضویت، پشتیبانی و پذیرش بررسی و در صورت تأیید اعلام می‌شود تا مراحل بعدی دنبال شود.

- مرحله نظارت: روند نظارت توسط حامی منطقه‌ای شامل بررسی اطلاعات ارائه شده در نامه درخواست و جمع‌آوری اطلاعات اولیه مانند اطلاعات تماس اضافی، تأیید سطح علاقه واحد اطلاعات مالی متقاضی برای پیوستن به گروه اگمونت، هرگونه اطلاعات اضافی در مورد وضعیت و عملکرد و هرگونه قانون یا ماده نظارتی مربوطه است. فعالیت‌های نظارتی ادامه خواهد یافت و ممکن است شامل مشاوره فنی و کمک و همچنین اطلاعات اضافی در مورد گروه اگمونت باشد. هیچ دوره مشخص یا مراحل مشخصی برای این مرحله نظارت وجود ندارد. علاوه بر این، بازدید از کشور متقاضی می تواند بخشی از فعالیت‌های نظارتی باشند. در این مراحل واحد حامی کانال اصلی واحد اطلاعات مالی متقاضی با گروه خواهد بود. در این دوره مکاتبات واحد متقاضی با گروه اگمونت از طریق واحد حامی صورت می‌گیرد.

- مرحله آمادگی برای بازدید نهایی از محل: هنگامی که حامیان منطقه‌ای تشخیص دهند که زمان مناسب برای بازدید نهایی از محل واحد متقاضی جهت تأیید وضعیت عملیاتی و حقوقی فرارسیده است، آنها به رئیس کارگروه عضویت، پشتیبانی و پذیرش تاریخ‌ها و برنامه بازدید را اطلاع داده و هماهنگی لازم را با رئیس کارگروه به عمل می‌آورند. آنها پس از دریافت نظر مثبت کارگروه آن را به همراه پرسشنامه و مدارک اساسی گروه اگمونت طی نامه‌ای به واحد متقاضی اعلام و آن را از تعهدات و اختیاراتش آگاه می سازند.

- بازدید نهایی در محل: در بازدید از محل، حامی منطقه‌ای واحد اطلاعات مالی متقاضی در مورد موضوعات عملیاتی مربوطه صحبت می‌کند. آنها همچنین باید پرسشنامه گروه اگمونت را تکمیل کرده و هر موضوع مطرح شده را با توجه به قوانین خود روشن کنند. پس از آخرین بازدید در محل، حامی منطقه‌ای یک گزارش ارزیابی تهیه و یافته‌های خود را توصیف و به موضوعات مطرح شده در مراحل قبلی می‌پردازد. این گزارش باید نتیجه‌گیری کاملی ارائه دهد و به صورت واضح بیان ‌کند که واحد متقاضی معیارهای قانونی و عملیاتی برای عضویت در گروه اگمونت را دارد یا خیر.

- بررسی گزارش بازدید محلی در کارگروه اگمونت: پس از بازدید محلی درخواست واحد متقاضی بر اساس یافته‌های حامیان منطقه‌ای از منظر جنبه‌های عملیاتی و قانونی در کارگروه عضویت، پشتیبانی و پذیرش مورد بررسی قرار می‌گیرد. در طول جلسات کارگروه، رئیس و معاون کارگروه با اعضای گروه مشورت می‌کنند و درباره هرگونه نگرانی، سؤال و نتیجه‌گیری توضیحات را ارائه می‌دهند. همچنین ممکن است توضیحات اضافی فوری درخواست شود. اگر بررسی در پایان جلسه به نتیجه مثبت برسد، رئیس و معاون رئیس توصیه می‌کنند که تقاضای عضویت به مجمع روسای واحدهای اطلاعات مالی اطلاع داده شود.

- دعوت از واحد متقاضی برای حضور در نشست عمومی گروه اگمونت: واحد اطلاعات مالی حامی توصیه می‌کند که از واحد متقاضی برای شرکت در نشست مجمع عمومی گروه اگمونت دعوت شود. این دعوت تضمینی برای پذیرش درخواست یا دعوت همیشگی از واحد متقاضی نیست. این دعوت تشویق واحد متقاضی برای هماهنگی بیشتر و نهایی شدن عضویت آن در گروه اگمونت می‌باشد.  

- پذیرش عضویت از سوی سران واحدهای اطلاعات مالی: عضویت واحد اطلاعات مالی متقاضی در گروه اگمونت از سوی سران واحدهای اطلاعات مالی نهایی می‌شود. آنها با توجه به توصیه‌های کارگروه عضویت، پشتیبانی و پذیرش عضویت واحد جدید را اعلام می‌کنند. واحد سهم عضویت سالانه و روند ارتباط با وبگاه گروه را دریافت و به جمع اتحادیه واحدهای اطلاعات مالی یا گروه اگمونت می‌پیوندد.  

❇️ چالش‌های عدم عضویت در گروه اگمونت
صندوق بین‌المللی پول بصورت ادواری مسئولیت پایش صحت و سازگاری اطلاعات حساب‌های ملی، ارزیابی سیاست‌های اقتصادی کشورهای مختلف در رابطه با اهداف پولی، مالی، تجاری، ثبات مالی و نیز اصلاح ساختار اقتصادی آنها را به عهده دارد. 
در همین راستا، مسئولیت ارزیابی میزان انطباق با استانداردها و دستورالعمل‌های عملیاتی بین‌المللی در حوزه‌های مبارزه با پولشویی و مقابله با تامین مالی تروریسم به عهده صندوق بین‌المللی پول می‌باشد. کشورهای عضو صندوق نیز پس از اخذ گزارش‌ها و برگزاری جلسات کارشناسی نظرات مستقل خود را در خصوص پیشنهادهای سیاستی به طور عام و اصلاحات در حوزه‌های عملیاتی و مقرراتی مبارزه با پولشویی و مقابله با تامین مالی تروریسم اعلام می‌دارند. 
عدم عضویت در گروه اگمونت از یک طرف واحدهای اطلاعات مالی کشورهای غیرعضو را از منافع تبادل اطلاعات فنی و همکاری‌های بین‌المللی در خصوص شناسایی اشخاص و گروه‌های مجرم در حوزه‌های پولشویی و تامین مالی تروریسم محروم ساخته و از طرف دیگر کشورهای غیرعضو را در فرآیند پایش و ارزیابی عملکرد در خصوص مبارزه با پولشویی و مقابله با تامین مالی تروریسم در گروه کشورهای غیر همکار و ریسکی در گزارش‌های گروه اگمونت و نیز گزارش‌های گروه ویژه اقدام مالی معرفی می‌شوند. 
مبادلات مالی بین‌المللی در بخش بازارهای پول، سرمایه، مستغلات، ارز و سایر کالاهای بادوام کشورهای مختلف با کشورهای غیرهمکار غالبا ریسکی ارزیابی شده و مقامات نظارت مالی کشورهای عضو اشخاص و نهادهای مقیم خود را از مبادلات مالی با شهروندان کشورهای غیرعضو برحذر داشته و همچنین بسیاری از نهادهای مالی-اعتباری بین‌المللی از ایجاد روابط کارگزاری مستقیم و غیرمستقیم با نهادهای متناظر خود در کشورهای غیرعضو به شدت اجتناب می‌کنند. در همین راستا، موسسات رتبه‌بندی اعتباری بین‌المللی عملا ریسک پایه سیستم مالی کشورهای غیرهمکار با گروه اگمونت و گروه ویژه اقدام مالی را افزایش داده که مستقیما زمینه افزایش هزینه مبادلات مالی-تجاری بین‌المللی چنین کشورهایی خواهد شد.

تارنمای گروه آگمونت:
https://egmontgroup.org
 
امتیاز دهی