سه‌شنبه 1 آبان 1403   10:55:55
نام ارسال کننده :
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :
موضوع ایمیل :
کد تصویری :
اخبار بین الملل
جمعه، 27 مهر 1403 | 09:41:29

 FATF معیارهای فهرست خاکستری را تغییر می‌دهد

 FATF تغییرات عمده‌ای در معیارهای قرار دادن کشورها در فهرست‌های خود ایجاد کرده است تا فشارها را بر کشورهای کمتر توسعه‌یافته کاهش دهد و بر کشورهایی که خطرات بیشتری برای سیستم مالی بین‌المللی ایجاد می‌کنند، تمرکز کند.

گروه ویژه اقدام مالی در گزارش ۱۷ اکتبر ۲۰۲۴ از تغییرات عمده این نهاد در معیارهای قرار دادن کشورها در فهرست‌های خود خبر داده است.

متن کامل این گزارش بدین شرح است:
« FATF تغییرات عمده‌ای در معیارهای قرار دادن کشورها در فهرست‌های خود ایجاد کرده است تا فشارها را بر کشورهای کمتر توسعه‌یافته کاهش دهد و بر کشورهایی که خطرات بیشتری برای سیستم مالی بین‌المللی ایجاد می‌کنند، تمرکز کند.

FATF حوزه‌های قضایی را شناسایی می‌کند که در سیستم خود برای مبارزه با پولشویی، تأمین مالی تروریسم و تأمین مالی اشاعه دارای نقص راهبردی هستند. FATF، همراه با نهاد منطقه‌ای مربوطه به سبک FATF، از طریق فرآیند همتایان [ارزیابی متقابل] با این کشورها همکاری می‌کند تا خلأهایی را ببندد که جریان‌های مالی غیرقانونی را امکان‌پذیر می‌کند که به نوبه خود به جنایات ویرانگر زندگی، از جمله اعمال نفرت‌انگیز مانند قاچاق انسان یا بهره‌کشی جنسی از کودکان همچنین اعمال تروریستی که طبیعتاً باعث مرگ و رنج می‌شود، دامن می‌زند. 

تأثیر جریان‌های مالی غیرقانونی به‌شدت توسط کشورهای کمتر توسعه یافته احساس می‌شود زیرا مانع توسعه پایدار می‌شود. عواید حاصل از جرایم، مانند فرار مالیاتی، فساد و جرایم سازمان‌یافته، سالانه میلیاردها دلار را از کالاهای عمومی ضروری مانند آموزش و بهداشت منحرف می‌کند. محروم کردن جنایتکاران از دستاوردهای نامشروع برای کمک به این کشورها در ساختن اقتصادها و جوامع قوی بسیار مهم است.

تغییرات ایجاد شده توسط FATF تضمین می‌کند که فرآیند فهرست‌بندی، کشورهایی را که بیشترین خطر را برای سیستم مالی بین‌المللی دارند بهتر هدف قرار می‌دهد و به حمایت کافی از کشورهای کم‌ظرفیت کمک می‌کند.

بر اساس معیارهای بازنگری شده، حوزه‌های قضایی درصورتی‌که معیارهای ارجاع را داشته باشند که عبارت‌اند از ۱) عضو FATF باشند، (۲) کشوری در فهرست کشورهای پردرآمد بانک جهانی (به‌استثنای کشورهایی که بخش مالی آنها دو بانک یا کمتر است) باشند یا (۳) کشوری که دارایی‌های بخش مالی بالاتر از ۱۰ میلیارد دلار (بر اساس پول کل) است، برای بررسی فعال اولویت‌بندی می‌شوند.
اگر حوزه قضایی طبق تعریف سازمان ملل متحد کمتر توسعه‌یافته باشد برای بررسی فعال در اولویت قرار نخواهد داشت مگر اینکه FATF موافقت کند که خطر قابل‌توجهی برای پولشویی، تأمین مالی تروریسم یا تأمین مالی اشاعه دارند. در چنین مواردی، به کشورهای کمتر توسعه‌یافته که وارد فرآیند بازنگری می‌شوند، می‌توان یک دوره مشاهده طولانی‌تر برای کار بر روی پیشرفت در برابر "نقشه راه اقدام کلیدی توصیه‌شده خود" (یک دوره مشاهده دو‌ساله) اعطا کرد.

این تغییرات برای دور بعدی ارزیابی‌ها اعمال خواهد شد FATF پیش‌بینی می‌کند که این اصلاحات می‌تواند به نصف تعداد کشورهای کم‌ظرفیتی را که در چرخه ارزیابی آتی فهرست شده‌اند کاهش دهد.

پیشینه فرآیند فهرست‌بندی FATF
فهرست خاکستری، کشورهای دارای نقص راهبردی در سیستم مبارزه با پولشویی و تأمین مالی تروریسم را مشخص می‌کند. با استفاده از یک برنامه اقدام مناسب، کشورهای موجود در لیست خاکستری توسط گروهی از متخصصان ارزیابی می‌شوند و با آنها کار می‌کنند تا شکاف‌های موجود در سیستم خود را برطرف کنند. این یک فرآیند ارزیابی همتا است - کارشناسانی که از منطقه و سراسر جهان آمده‌اند، راهنمایی می‌کنند که کشور باید منابع اغلب محدود خود را در کجا متمرکز کند تا بیشترین تأثیر را برای کاهش جریان‌های مالی غیرقانونی داشته باشد. این امر به کشورهای فهرست شده اجازه می‌دهد تا سیستم قوی‌تری بسازند و بهتر از خود در برابر جرایم مالی دفاع کنند - که در نهایت نه‌تنها به نفع کشور، بلکه برای سیستم مالی جهانی نیز خواهد بود.»
 
منبع: تارنمای FATF
کلمات کلیدی : FATFفهرست خاکستریمعیارهای FATF
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ