سه‌شنبه 1 آبان 1403   10:57:02
نام ارسال کننده :
ایمیل ارسال کننده:
نام دریافت کننده :
ایمیل دریافت کننده :
موضوع ایمیل :
کد تصویری :
اخبار بین الملل
دوشنبه، 30 مهر 1403 | 14:58:59

معضل درآمدهای نامشروع جرایم زیست‌محیطی در تامین مالی تروریسم

درآمدهای غیرقانونی ناشی از جرایم زیست‌محیطی اکنون به بزرگترین منبع درآمد گروه‌های مسلح غیردولتی و سازمان‌های تروریستی تبدیل شده است. 

اطلس جهانی جریان‌های غیرقانونی که در سال 2018 منتشر شد، نشان داد که عواید حاصل از جرایم زیست محیطی بزرگترین منبع درآمد برای گروه‌های مسلح غیردولتی و سازمان های تروریستی است و 38 درصد از تأمین مالی درگیری ها را به خود اختصاص می‌دهد حتی بیشتر از مواد مخدر، مالیات غیرقانونی و اخاذی.

بر اساس این گزارش، هزینه‌سازی این جنایات هر ساله بین 5 تا 7 درصد افزایش می یابد یعنی 2 تا 3 برابر نرخ رشد اقتصاد جهانی.

گزارش FATF نشان می‌دهد که گروه‌های شورشی و تروریستی می‌توانند از دستاوردهای جنایات زیست‌محیطی برای پرداخت هزینه اسلحه و مواد مخدر استفاده کنند.

به‌عنوان‌مثال، استخراج غیرقانونی، فلزات و سنگ‌های گران‌بها را تولید می‌کند و این گروه‌ها می‌توانند به‌جای انتقال پول از طریق بخش‌های مالی رسمی، از فلزات و سنگ‌ها برای پرداخت استفاده کنند.

در ژوئن 2021 گروه ویژه اقدام مالی FATF روش هایی را که مجرمان برای پولشویی عواید حاصل از جرایم زیست محیطی استفاده می‌کنند همچنین ابزارهایی را که دولت‌ها و بخش خصوصی می‌توانند برای ایجاد اختلال در این فعالیت به کار گیرند در گزارشی تحقیقی اعلام کرد.

این گزارش نشان می‌دهد که جرایم زیست‌محیطی سالانه 365 میلیارد دلار سود نامشروع ایجاد می‌کنند. از این رقم، 66 درصد مربوط به جرایم جنگلداری، استخراج غیرقانونی معادن و قاچاق زباله است.

در این گزارش با اشاره به اینکه جرایم زیست‌محیطی یک جرم «کم‌خطر، با پاداش بالا» است، آمده است: «در بسیاری از کشورها، تحریم‌های خفیف برای جرایم زیست‌محیطی در کنار تلاش‌های محدود برای پیگیری و حذف سودآوری آنها، این جرایم را به منبع درآمدی پرسود اما مطمئن برای مجرمان تبدیل می‌کند؛ بنابراین FATF این مطالعه را برای افزایش درک مقیاس و ماهیت تهدیدات پولشویی ناشی از جرایم زیست‌محیطی و تقویت واکنش در میان بخش‌های دولتی و خصوصی انجام داد. وزرای دارایی 20 G و روسای بانک مرکزی به طور مشابه نیاز به تقویت اقدامات و اهمیت نقش FATF در حمایت از اهداف تنوع زیستی را تشخیص داده‌اند.»

FATF همچنین اعلام کرد که تمرکز خود را بر جرایم زیست‌محیطی در آینده، ادامه خواهد داد.

بی‌بی‌سی در ماه مه اعلام کرد که در موزامبیک، گروه شورشی الشباب مرتبط با داعش، محصولات جانوری و گیاهی را قاچاق می‌کند و جنگل‌های کشور را به طور غیرقانونی قطع می‌کند. این گزارش تخمین زده است که این جنایات ماهانه حدود 2 میلیون دلار برای گروه شورشی درآمد دارد.

گروه‌های محیط‌زیست بر پیگیری پول به‌عنوان گامی حیاتی در جلوگیری از جرایم زیست‌محیطی تأکید کرده‌اند.

 
کلمات کلیدی : تامین مالی تروریسممحیط زیست
 
امتیاز دهی
 
 

نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
متنی که در تصویر می بینید عینا تایپ نمایید
نظر
نسخه قابل چاپ