به گزارش شادا، دکتر عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در آیین تکریم و معارفه رئیس کل بیمه مرکزی در سخنانی، ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس و تسلیت به خانوادههای قربانیان حادثه تلخ معدن طبس اظهار کرد: امیدوارم این حوادث در کشور و در دولت چهاردهم با تمهیداتی به حداقل برسد.
وی با اشاره بهسختی کار کلیه کارگران بخصوص کارگران معدن تصریح کرد: خروج ارزشافزوده از کشور به علت هزینه مبادلاتی تحریم توسط کاسبان -یعنی آن چیزی که باید خرج ترازکردن دخلوخرج کشور باشد- موجب سختی زندگی کارگران، کارمندان و تمام کسانی که نفعی از این کاسبیها ندارند، شده است.
همتی بخش قابلتوجهی از شرایط صنعت بیمه را متأثر از وضعیت اقتصادی کشور دانست و بیان کرد: با توسعه کشور، صنعت بیمه رشد خواهد داشت؛ فعالیت اقتصادی و رفاه مردم، موجب توجه بیشتر به خرید بیمه برای پوشش دادن به ریسک در زندگی، فعالیتهای اقتصادی و سرمایهگذاری میشود اما سختی شرایط زندگی و تأمین حداقلهای مردم باعث میشود تا به بیمههای اجباری اکتفا کنند.
وزیر اقتصاد دلیل عمده عدم رشد شاخص ضریب نفوذ بیمه و توقف آن در حوالی نرخ ۲ درصد را عدم رشد بیمههای عمر و پسانداز برشمرد و بیان کرد: سالهاست که سهم نرخ رشد بیمههای عمر در کشور، بین ۱۱ تا ۱۴ درصد، نوسان دارد که اگر به این مورد توجه نشود، نمیتوان به میانگین جهانی ضریب نفوذ ۶ تا ۷ درصد رسید که بیش از ۶۰ درصد آن متعلق به بیمه عمر است.
ضعف نظارتی بیمه مرکزی مشکل اساسی صنعت بیمه
همتی مشکل اساسی در صنعت بیمه را عدم نظارت کافی دانست و بیان کرد: برای خصوصیسازی بیمه و جلوگیری از تخلف، بیمه مرکزی مماشات نکند و اگر بیمهای تخلف کرد طبق قانون با آن برخورد شود و مدیران، تعهدات خود را در مقابل مردم بهدرستی ایفا کنند.
وی با بیان اینکه بیمه مرکزی باید در نظارت قوی عمل کند، گفت: سلامت و رشد بیمه در گرو اقدام مدیران بیمه مرکزی است؛ وظیفه همه بیمهها خدمت به مردم است و خوب کار کردن، تشویق نمیخواهد اما باید از بروز تخلفات جلوگیری کنیم.
مقابله با تخلفات در بیمه
وزیر اقتصاد به گزارشهای رسیده درباره برخی فسادها در صنعت بیمه اشاره کرد و گفت: بیمه مرکزی بدون مماشات جلوی انحراف و فساد بایستد.
وی افزود: البته بیمه مرکزی در امور بیمهها نباید دخالت کند بلکه هفتگی از آنها گزارش بگیرد و موارد خاص از نزدیک بررسی شود و روزانه توانگری آنها را کنترل و نظارت کند.
تأکید بر خصوصیسازی بیمه ایران
وی بر عدم رقابت با نرخشکنی بین بیمهها تأکید کرد و افزود: من ۲۰ سال پیش بر خصوصیسازی بیمه ایران - برای نجات این بیمه - تأکید داشتم اما اجازه این کار را ندادند؛ آن زمان سهم بازار بیمه ایران ۵۰ درصد بود که اکنون با دولتی ماندن آن به ۱۸ درصد رسیده است.
همتی افزود: کسانی که اجازه اصلاح بیمه ایران را نداند باعث نابودی آن شدند.
ثبات، سلامت و توانگری در صنعت بیمه جدی گرفته شود
وی بر جدیگرفتن ثبات، سلامت و توانگری در صنعت بیمه توسط بیمه مرکزی تأکید کرد و خطاب به مدیرجدید بیمه مرکزی گفت: باید به مسائل بیمه، فنی نگاه شود و اصلاً سیاسی و فردی برخورد نشود چرا که این موضوع، مسئله مهم بیمه است که باید به آن توجه شود.
تأکید بر کاهش تعداد شرکتهای بیمهای
وزیر اقتصاد بر عدم افزایش تعداد شرکتهای بیمه تأکید کرد و گفت: افزایش شرکتهای بیمه اتکایی فایدهای ندارد بلکه باید هزینههای آن کاهش یابد؛ حتی میتوان شرکتهای بیمهای فعلی را ادغام کرد؛ شرکت بیمهای برای منفعت افرادی خاص نیست بلکه باید شرکتی قوی، مقتدر و با سرمایه بالا ایجاد شود تا به مردم خدمت کند که این موضوع بهطورجدی دنبال شود.
همتی گفت: تلاش شده تا از انحلال مرکز تحقیقات بیمه مرکزی جلوگیری شود و به خدمت خود ادامه دهد.
وزیر اقتصاد در پایان از اقدامات رئیسکل پیشین بیمه مرکزی تقدیر کرد و علت تغییر استادهاشمی را انتظار مردم و فعالان با تغییر دولت خواند و ابراز امیدواری کرد که تحولات مهمی با حضور خسروشاهی در صنعت بیمه را شاهد باشیم.
کلمات کلیدی :
وزیر اقتصاددکتر همتیصنعت بیمهنظارت بیمهفساد بیمه